Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Demontaż osłony spustu w M4 ICSa

Recommended Posts

Witam,

Ma ktoś pomysł jak całkowicie zdemontować tą osłonę?

Jak wyciągnąć ten pin mocujący, który jest po stronie chwytu pistoletowego?

Ten pin od lufy można wcisnąć i złożyć osłonę, ale jak wyciągnąć ten drugi. Nie chcę tego wyrywać na siłę, miałem pomysł aby spróbować go wypchnąć śrubokrętem ale wolę się wcześniej skonsultować. To jest taki walec pusty w środku, nie wygląda na to by dało się to wykręcić imbusem...

Pozdrawiam,

Edited by Watson2195

1. Wykręcasz imbusa z pokrętła po prawej stronie chwytu.

2. Odkręcasz pokrętło stabilizując śrubę na którą jest nakręcone, w tym momencie wypada Ci taka mała kuleczka, NIE ZGUB JEJ!!

3. Wykręcasz śrubę na której jest przeziernik.

4. Wykręcasz tego imbusa od spodu chwytu, tu też wypada Ci kuleczka i sprężynka.

5. Wybijasz pin pod poziomym pokrętłem.

6. Kręcąc poziomym pokrętłem wykręcasz "osadę, bo nie wiem jak nazwać" przeziernika, tu też wypada kuleczka.

To by było na tyle.

Ok, udało się. THX

Akurat w moim przypadku nie musiałem wykręcać przeziernika więc wystarczy zacząć od punktu 4.

Jeszcze jedna rada uważajcie na te kulki, szczególnie ta z punktu 6 lubi odskakiwać w bliżej nieokreślonym kierunku ;)

Taka kuleczka ma dokładnie średnicę 2,95mm, otwór ~3,05mm więc jeśli zgubicie taką kulkę polecam przejść się do najbliższej pasmanterii i poszukać kuleczek 3mm (ewentualnie zapytać w sklepach z łożyskami - może będą mieć takie kulki)

Edited by Watson2195