gotrik Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Mam problem w mojej elektrycznej emce GP pojawiło się zjawisko delikatnego odrzutu, które przypomina blowback. Przy strzale delikatnie drga metal body i tak jakby nim trochę rzuca. Karabin jest stosunkowo nowy i ma jakieś 5000 przebiegu. Wcześniej nie było czegoś takiego. Nie odnotowałem spadku zasięgu, ani mocy. Martwić, się czy wyjść z założenia, że coś się wyrobiło i tak ma być? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 (edited) Może rozszczelnił ci się układ,przez co tłok mocniej w szkielet wali,ale skoro nie ma ubytku mocy,to wtedy nie jest to tym spowodowane.Sprawdź dla świętego spokoju,czy nie masz pękniętego szkieletu gearboxa w gnieździe magazynka. Edited May 1, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted May 1, 2012 Author Report Share Posted May 1, 2012 Może rozszczelnił ci się układ,przez co tłok mocniej w szkielet wali,ale skoro nie ma ubytku mocy,to wtedy nie jest to tym spowodowane.Sprawdź dla świętego spokoju,czy nie masz pękniętego szkieletu gearboxa w gnieździe magazynka. Nie GB nietknięty w żadnym miejscu. Obawiam się czy ten odrzut własnie nie może zaaowocowac jakimś pęknięciem. Odrzut jest naprawdę niewielki, ale jednak jest a go nie było. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Kurde, darmowy blowback, a ludzie dopłacają setki złotych byleby im troszkę repliką trzęsło. Sprawdź głowice tłoka i cylindra, może tam jakieś nieszczelności, ewentualnie dysza. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts