szneqz Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Witam! Mam problem z moim (pierwszą repliką :P) M47A2... Kiedyś rozkręciłem go sobie i znikąd wyleciała mi taka 5mm grubości i 10mm długości sprężynka. Nie wiedziałem do czego jest (pytałem się na forum) i po prostu złożyłem. Broń działała, ale sprężyna bardzo hałasowała (brzęczenie). Działało, działało, nagle zaczęły mi do środka kulki wpadać, więc dzisiaj rozkręciłem moje "cudeńko". Powrócił do mnie problem z tą sprężynką. Wie ktoś do czego ona jest i gdzie ją włożyć ? (wiem gdzie mają być te 2 sprężynki od spustu) Drugie pytanie: wie ktoś jak zrobić, żeby kulki mi nie wpadały do środka ? Izolacja czy coś ? Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Najlepiej to sprzedaj to coś, bo to tak naprawdę jest zabawka co pluje kulkami, jakbyś rzucił tym to by chyba poleciało dalej... Kup coś lepszego np.: rk boyi, kałachy cymy też nie są złe(od 028 wzwyż), g36c JG/CM... Quote Link to post Share on other sites
szneqz Posted May 11, 2012 Author Report Share Posted May 11, 2012 Problem rozwiązałem sam (po 2 godzinach XD) Okazało się, że sprężynka służy do hamowania kulek w hop upie, aby do tyłu nie leciały (do środka) i też dzięki temu sprężyna nie hałasuje. Dziękuje panu KubonMan'owi, a panowi Trakerowi już mniej. Do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts