Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G&G - Top Tech - L85A1 - Blow Back

Recommended Posts

Cytuję:

"Uwaga: Zarówno replika jak i oryginał należą do karabinów o wysokim

prawdopodobieństwie wystąpienia usterek. Model G&G L85 polecamy dla zaawansowanych użytkowników potrafiących samodzielnie usuwać pojawiające się drobne, często bardzo błahe usterki mechanizmu gearboxa i elementów elektrycznych. "

Zaraziłem sąsiada, uparł się na L85A1 i nic innego nie bierze pod uwagę. Odrzucił również chińską alternatywę tego modelu. Pod uwagę bierze tylko i wyłącznie markę G&G.

Jak to jest z tą awaryjnością?

Szukam na forum, zresztą nie tylko tu, zdania są podzielone, niektórzy obalają powyższy cytat inni zaś twierdzą że "elżbietę trzeba pieścić po każdej strzelance inaczej odmówi posłuszeństwa".

Do złotej rączki nie można go zaliczyć, zresztą to tyczy się również mojej osoby, więc wsparcie "techniczne" odpada :)

Mile widziane odpowiedzi posiadaczy. Warto również podać obecny żywot repliki, ilość usterek i łączny koszt niwelacji (wspomnijcie jeśli faktycznie większość problemów można rozwiązać "manualnie" bez wkładu finansowego).

Replika w polsce jest dostępna od 1399 do 1499 zł (w USA mamy już za 299$) - warta jest swojej ceny?

Dziękuje, pozdrawiam.

Osobiście jako właściciel zarówno L85 jak i L86 od ICS mogę z czystym sumieniem je polecić. Z reszty znam osobiście tylko Army i nie ma nawet co ją porównywać z ICS pod względem wykonania zewnętrznego i wewnętrznego.