KacoN Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Witam, potrzebuję pomocy z wymianą gumki hop up w http://www.asg.com.pl/LMT_Defender_Patrol_Carbine_M4_Commando_ASGKWA,p,5236.php. Mam zieloną g&g i po wsadzeniu jej do komory, ten "dziubek" jest jakby za bardzo w środku komory, i kulka nie może wlecieć, ponadto, cała gumka się wygina i faluje przy wciskaniu jej do komory, jakby była zbyt duża. Co zrobić? Link to post Share on other sites
you-dash Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Wyjąć i wsadzać aż do skutku, nie ma innej opcji. Na youtube jest pare filmików jak to zrobić, sprawdź czy robisz to poprawnie i próbuj dalej ;) Link to post Share on other sites
Miszak Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Ja w swoim KWA, przyciąłem końcówkę i śmiga jak malina :) Tylko przytnij nie tam, gdize jest ten "kominek", ale tam gdzie jest prosta, tak z 2-3 mm Link to post Share on other sites
KacoN Posted May 27, 2012 Author Report Share Posted May 27, 2012 Miałem jeszcze inny problem: replika pierwsze 5 kulek z maga pluła a nie strzelała, ale teraz po przycięciu gumki i wsadzeniu DO KOŃCA kółeczko uniemożliwiające ruch lufy, strzela bajerancko :) Dzięki chłopaki. Link to post Share on other sites
Shuad Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Sorki za odkopywanie tematu, ale mam ważne dla mnie pytanie: Czy G&G zielona bardzo zwiększa celność/zasięg? Proszę o odpowiedź użytkowników M4 od KWA i zielonej G&G. Z góry dzięki. Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Wzrost zasięgu z 40 metrów na jakieś ponad 60 metrów, stockowa gumka kręciła dopiero po wywaleniu pół hi - capa (jak zaczęła kręcić to zasięg był nadal z 10 metrów niższy). Link to post Share on other sites
macck Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 A do jakiej gumki porównujesz? Bo jak jakimś cudem G&G daje tyle zasięgu to zaraz wywalę Guardera z mojej Giety i kupie G&G. Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Do stocka. Stock zaczynał kręcić po wywaleniu połowy hi - capa (przynajmniej u mnie), dając zasięg porównywalny do CM 0.28 (myślę że w okolicach 50 metrów, nie mierzyłem, ocena wzrokowa). Gumka nie "rozgrzana" nie kręciła w ogóle, dając zasięg maksymalnie 40 metrów. Guma zielona G&G ładnie poprawiła zasięg o te parę metrów w stosunku do już kręcącego stocka. Link to post Share on other sites
Shuad Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 (edited) Czyli nie ma co się zastanawiać, tylko brać, a jak będę przy kasie to dołożę jeszcze Promyka, mam nadzieję, że zasięg skut. zwiększy się o przynajmniej 20m. Edited July 26, 2012 by Shuad Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Lufy Promyka nie mam. Stockowa gumka nie byłaby jeszcze taka zła, gdyby kręciła od razu. A jak ją "rozgrzejesz" długą serią, to za niecałą godzinę znowu trzeba to robić. Link to post Share on other sites
Recommended Posts