gotrik Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Czy jeżeli chce się przerzucić z NiMh 7,4 na LiPol 7,4/8,4 muszę zamontować mosfet? Wyczytałem też, że dobrze zmienić kable? Jest możliwość strzelania LiPol bez zakładania mosfetu i kabli niskooporowych? Niekoniecznie zależy mi na super ROFie, po prostu potrzebuję baterię, którą będzie dobrze trzymała. Jeszcze jedno pytanie, jak ładować takie LiPol na turnigy accucel w sensie ile nastawiać Amperów przy ładowaniu? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Li-po jest 7,4 lub 11,1 a ni-mh, ni-cd 7,2V, 8,4V itd. Przy 7,4 nie trzeba montować mosfetu. Wymiana kabli da Ci większą efektywność baterii, tj, więcej strzałów, większa szybkostrzelność. Przy li-po trzeba dbać o jaj stan naładowania, dlatego przydają się inteligentne mosfety jak i zwykły li-po alarm. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Przy 11,1 i wyższych też nie trzeba montować mosfetu :D Jednak koszty wymiany kabli na niskooporowe i wstawienia mosfetu jeżeli wszystko robi się samemu to w sumie jakieś 15 zł :] [ razem z parą T-connectorów ] Jak chcesz to możesz podrzucić mi replikę to Ci ją przekabluje i domosfetuje :] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts