Guest Graszczur Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 (edited) Jak to jest z tymi konwersjami RIS/RAS do emek? Czy przy tych najprostszych risach typu free float faktycznie występuje problem luzów, na który jedynym sposobem są konwersje typu CASV? Czy można zamontować w M4 risy z M16 lub jakieś inne dłuższe? Chodzi mi o to, że normalne risy a la SOPMOD są tak samo krótkie jak standardowy chwyt przedni, więc jeszcze trochę lufy (363mm) 'wystaje' z przodu. Dłuższe risy zakryłyby lufę na prawie całej długości. Mam nadzieję, że rozumiecie, o co chodzi. Czy różnica w długości lufy pomiędzy M4A1 a M4 CQB jest istotna i zauważalna w kontekście celności i zasięgu? Czy może dobra precka 290mm dobrze się będzie sprawdzać w lesie? Edited June 3, 2012 by Graszczur Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 1. W chińskich przeważnie jakieś luzy są ale trochę izolki i można się ich pozbyć. 2. Nie do końca wiem o co Ci tutaj chodzi. Ale jeżeli dajmy na to posiadamy front RIS od M16 to do M4 on nie pasuje. Chyba że chce Ci się przerabiać bo spasować za pomocą odpowiednich narzędzi chyba wszystko się da jednak nie wiem czy to jest możliwe nie próbowałem. 3. Długość lufy nie bardzo wpływa na zasięg a już z pewnością miedzy 363 mm a 209 nie powinieneś zobaczyć różnicy (przy tej samie jakości lufy), najważniejsza cechą lufy jeżeli chodzi o celność jest jej jakość np. lufa km-head 6.04 mm o długości 209 mm prawie na 100% da Ci większe skupienie niż lufa 363 mm JBU o śrenicy 6.01 średniej firmy, jak wypadnie np KM-head 209 a 363 w teście celności? Nie wiem ale myślę, że większej różnicy nie będzie. Więc reasumując moją wypowiedz dobra lufa 209 będzie sprawdzać się w lesie. Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 We Free Float np. Madbull Daniel Defense Omega Rail nie ma żadnych luzów, siedzi bez najmniejszego drgnięcia ;). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts