Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M47 DE + ?Tunning?

Recommended Posts

No więc witam wszystkich, bo jestem nowy.

Naczytałem się sporo o ASG i mam ochotę zacząć. Ponieważ na razie nie mogę się strzelać (14 lat), w mojej głowie pojawiły się urojenia o kupieniu polecanego shotgun'a (M47) i poddaniu go swego rodzaju tunningowi. Mam też parę wątpliwości jeśli chodzi o budowę strzelby (tej konkretnie) i chciałbym abyście je rozwiali.

W aktualnych założeniach strzelba ma służyć do strzelania rekreacyjnego do tarczy z sygnalizacją trafienia w cel okrągły 3x3cm. Musi być więc dość (bardzo) celna oraz dosyć mocna (cel nie kładzie się od byle muśnięcia).

No więc:

Pierwsza rzecz- Podkładka pod sprężynę od strony tłoka. Cel: zwiększenie mocy, fps wystrzeliwanej kulki, i ew. celności. Tutaj przydało by się info jak długa maksymalnie może być podkładka. (Żeby w pozycji tylnej tłoka sprężyna była zwój dotyka zwoju).

Druga rzecz - Tu nie wiem czy warto ją wykonywać. Decyzję ułatwiła by informacja o budowie lufy w tunelu. Szukałem zdjęć na forum ale znalazłem tylko tył repliki.

Otóż w shotgunie którego kiedyś miałem (jakiś chińczyk za 21 zł) lufa była 3-częściowa. Jeżeli w DE jest taka sama to zastanawiam się nad wstawieniem rurki o średnicy wew. 6 mm z obi czy innej castoramy :). Od razu mówię, że nie chcę kupować preclufy za cenę wyższą od ceny repliki. (50% ceny repliki też nie). A przez taką nasmarowaną rurkę kulki śmigają podobno - więc może warto.

Trzecia rzecz - mam gotowy tłumik do shotguna. Myślę że włożę go do lufy zew. repliki i wkręce 2 śruby. No więc myślę że ww. "lufa z obi" będzie maks. długości wg. pojemności cylindra, chyba że to wyszło by dłuższe niż lufa zew. W każdym razie myślałem nad włożeniem pianki okrągłej o średnicy otworu = średnicy zew "obi lufy" a średnicy zew. pianki = Średnica wew. lufy zew. :) W celu trzymania lufy( Żeby nie latała, bo podobno lufa jest luźno w replice, jak mówiłem nie dorwałem się do zdj. przodu repliki, więc nie wiem czy są przegrody trzymające lufę. No i przy okazji to by trochę wytłumiło szczał

No i teraz 4 rzecz mój patent wymyślony, mam nadzieję że będzie działał. -

No więc tłok będzie pewnie nieźle trzepany przez zpodkłatkowaną sprężynę, i wymyśliłem takie coś, żeby w rowek w tej uczczelce tłoka w miejscu które wpycha powietrze do cylindra(był taki rowek w każdej zabawce AS jaką do tej pory miałem, myślę że w normalnych replikach też jest) wepchnąć pasek pianki dosyć twardej, ale amortyzującej, tak żeby pianka na ok 1mm wystawała ponad powierzchnię rowka. Ta pinka miała by wygłuszyć i zamortyzować uderzenie tłoka wewnątrz cylindra. To spełnia dwa cele które chce osiągnąć - Wyciszenie i zmniejszenie katowania cylindra.

No więc, sory że się tak rospisałem, i mam nadzieję że odpowiecie- Przede wszystkim co myślicie o tych modach.

PS. Nie wiecie może czy gunfire.pl wykonał by te mody przed wysyłką repliki jeżeli ją u nich kupię? I ew. za ile.

Pozdrawiam, no i odpowiadajcie, zależy mi na tym. Może macie jakieś ciekawe propozycje jakichś innych modów?

Cześć.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...