vonHavel Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Witam, Mój RK-01 daje mi się ostatnio we znaki. W stocku strzelał jako tako, zdecydowałem się go trochę "poprawić". Wstawiłem sprężynę M125, lufę Systemy 6.04, gumę G&G zieloną i uszczelnioną dyszę Guardera + doszczelniłem zespół cylindra. Wtedy pojawił się problem z podawaniem kulek przy trybie auto (co trzeci-czwarty strzał jest pusty) i spadła powtarzalność strzałów, pomimo ogólnego wzrostu zasięgu. Kombinowałem i kombinowałem, ale nie ukombinowałem nic, wstawiłem więc metalową komorę hopa (SHS), obawiając się, że coś jest nie tak ze stockową, albo sam nawet ją uszkodziłem. Wtedy dopiero zaczęła się jazda. Po zamontowaniu komory kulki leciały tak, jakby hop-up w każdej pozycji ustawiony był na maks. Zdemontowałem całość, rozłożyłem i złożyłem na powrót. Sprawdziłem, czy guma i lufa siedzą jak powinny. Siedziały. Założyłem lufę nazad i teraz niespodzianka - kulki nie lecą w ogóle. Rozłożyłem całość ponownie i zmieniłem dystanser hopa na bardziej miękki i złożyłem karabin. Pierwsze dziesięć strzałów miało świetne skupienie i zasięg, potem puściłem serię na auto i "wszystko się rypło" - replika się przycina i co kilka pociągnięć spustu z lufy wylatuje kulka - dosłownie wylatuje, bo ma może 10 fps. Nie wiem, co może być nie tak. Będę wdzięczny za wszelkie rady. (I uprzedając pytanie - jestem pewien, że guma HU się nie zawija przy montażu. Wchodzi do komory z minimalnym oporem.) Quote Link to post Share on other sites
vonHavel Posted June 18, 2012 Author Report Share Posted June 18, 2012 Ok, wszystkie problemy rozwiązane poza jednym - podawania kulek przy ogniu ciągłym. Karabin ma dobre skupienie i zasięg, strzela tylko co drugi-trzeci raz podczas serii. Na pojedynczym wszystko jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Może coś z magazynkiem? Nie nadąrza podawać czy coś. Quote Link to post Share on other sites
vonHavel Posted June 18, 2012 Author Report Share Posted June 18, 2012 To chyba nie wina magazynka - mam dwa, jeden stockowy, drugi dopiero kupiony, oba zachowują się tak samo. Poza tym mam baterię 7.4V 15C, więc szybkostrzelność nie jest duża. Quote Link to post Share on other sites
vonHavel Posted June 26, 2012 Author Report Share Posted June 26, 2012 Problem rozwiązany. Pogrubiłem wypustkę na zębatce tłokowej odpowiedzialną za odciąganie listwy popychacza (za pomocą kawałka izolacji termokurczliwej). Dysza cofa się teraz odrobinę głębiej, pozwalając na bezproblemowe przesuwanie się kulek w komorze HU. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Izolka się zetrze dość szybko. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts