napod Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Witam, mam mały problem ze swoją repliką. Wymieniłem szkielet gb na BOYI. Po włożeniu do korpusu selektor chodzi z niesamowitym oporem a po włożeniu tylnego pina działa tylko semi i safe (nie da rady przesunąc na auto). Moje pytanie brzmi: Gdzie szlifować? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Całą płytkę selektora. Quote Link to post Share on other sites
napod Posted June 21, 2012 Author Report Share Posted June 21, 2012 To znaczy szlifować gniazdo w które wchodzi ruchoma część selektora? Czy chodzi Ci o wymianę tej części, wątpię żeby to pomogło bo jest identyczna jak w M4. Chyba że BOYI ma jakiś inny standard, o czym nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Miałem to samo przy włożeniu do szkieletu boyi łożysk kulkowych. Trzeba spiłować trochę (1-1,5mm) ten metalowy element selektora przesuwający płytkę. Quote Link to post Share on other sites
napod Posted June 21, 2012 Author Report Share Posted June 21, 2012 @szymucha2353 Dzięki za pomoc, spróbuje tego sposobu jutro, mam nadzieję że zadziała... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts