Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Płytka selektora, kable

Recommended Posts

Witam , czy jest sens dopłacania do droższej płytki selektora czy ta z tej aukcji http://allegro.pl/plytka-selektora-ognia-do-replik-g36-ak-shs-i2427846460.html

wystarczy? (chodzi o G36K jg) niefortunnie próbowałem upchać kable 16AWG silikonowe chyba zachaczył i ułamał mi tą płytkę.

No i gdzie dostanę jakieś normalne kable które wejdą mi do karabinku na pewno? Tamte okazały się raz za grube , dwa 2x po 0,5m to za mało jak się źle utnie i nie pomyśli ^^ . Tym oto sposobem zapłaciłem 14 zł za metr kabla który w zasadzie do niczego się już nie nada. No i dwa - selektor. I proszę powiedzcie gdzie upchać mosfet w G36 bo głównie przez ten fant źle te kable rozplanowałem co ma jak widać swoje skutki (głupota kosztuje).

Mosfet tam, gdzie oryginalnie był bezpiecznik (ew wyłamać część plastików w tamtym miejscu, byle z głową).

Kable 16AWG wchodzą spokojnie, trzeba jeno wykombinować, jak je dobrze puścić (z lewej strony GB, zaraz przy listwie łączącej połówki szkieletu).

Płytka SHSa powinna styknąć, zobacz, czy masz potrzebę tej miedzianej płytki na niej - czy lewy styk (ten zagięty dookoła plastiku kostki stykowej) jest 2-częściowy i płytka selektora musi go dodatkowo łączyć, czy nie.

No i musiałeś do tego zakładać nowy temat, gdy jest ich już jakieś wiadro? Wraz z odpowiedziami na Twoje pytania?