Deadmaster Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Witam, Tak siędzę sobie nad rozłożonym gbv3 z rk-02 kumpla i kończ a mi się pomysły. Ilekroć go złożę, to po jekimś czasie (dzień, tydzień, miesiąć) znowu się blokuje... Najprawdopodobniej jest to przez tą blokadę na zębatce... Co może jeszcze być tego przyczyną? Słaby silnik? Okablowanie? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Ale co dokładnie się blokuje?tłok w tylnej pozycji,czy co? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Podkładkowanie, lipna bateria i chińska sprężyna. Quote Link to post Share on other sites
Deadmaster Posted July 8, 2012 Author Report Share Posted July 8, 2012 (edited) Dokładnie blokuje się zębatka ta którą napędza silnik (nawet nie drgnie). Jak na mój gust po prostu blokada anti reversal ( ale pytanie brzmi czemu co jakiś czas na "stałe" blokuje tą zębatkę, co wymaga otwarcia GB). Podkładkowanie, no w zasadzie niegłupie... co do reszty, to batka na 100% ok (sprawdzane na kilku), a co do sprężyny to cóż... jeszcze nie nie obiło mi się o uszy żeby stockowa sprężyna z rk-02 była jakaś tragiczna... Edited July 8, 2012 by Deadmaster Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Dokładnie blokuje się zębatka ta którą napędza silnik (nawet nie drgnie). Jak na mój gust po prostu blokada anti reversal ( ale pytanie brzmi czemu co jakiś czas na "stałe" blokuje tą zębatkę, co wymaga otwarcia GB). To że ona się blokuje, to wcale nie znaczy że to jej wina. Njpr tłok blokuje się w tylnym położeniu i dlatego cały mechanizm ani drgnie. Typowa chińska zacinka. Ewentualnie coś źle składasz. Warto by było oddać to w jakieś obeznane w v.3 łapki. Quote Link to post Share on other sites
Deadmaster Posted July 9, 2012 Author Report Share Posted July 9, 2012 Może i masz rację... Na "nieszczęście": mojego znajomego, to w mojej okolicy, to ja jestem obeznanymi v3 łapkami... Może data rejestracji na wm o tym nie świadczy, ale jako takie doświadczenie na temat GB mam... :wink: No i jak rozwiązać ten problem z zacinkami? Za teksty typu: "niech kupi firmową replikę" podziękuję... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts