Kabanos Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 To mój pierwszy post, więc witam wszystkich. Chciałbym zadać kilka pytań odnośnie wybranego przeze mnie karabinka: http://gunfire.pl/product-pol-1152189838-DropZone-CM032-.html 1. Pytanie dość sztampowe, czy jest dobry na początek? Czytałem o nim co nieco i przypadł mi do gustu, gdyż planuje strzelać raczej z ukrycia niż być typowym szturmowcem. 2. Czy rozpocząć swą przygodę z wersją stockową, czy od razu podjąć jakieś zabiegi tuningujące? (wymiana gumki hop-up czy coś w tym stylu, nie wiem, w zasadzie jestem zielony jeśli chodzi o konstrukcje karabinków asg) Nie chciałbym też na samym początku wydawać nie wiadomo ile kasy na tuning. Chce tylko spytać, czy jak długo postrzelam bezawaryjnie. 3. Jaki "kaliber" kulek wybrać? Planuje zamówić na spółe z kumplami kulki 0,20, lecz jak czytałem podobo CM032 lepiej strzela kulkami 0,23. Czy to robi wielką różnicę? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Quiltil Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Ellow Mam cm032a jakoś na dniach mam zamiar trochę ją ulepszyć. Osobiście powiem tak główne problemy to Hop Up, magazynki i bateria. Bateria stockowa to badziew pierwszy krok to kupno lipo 7,4v. Oczywiście z odpowiednią ładowarką(przy okazji rof idzie makabrycznie w górę) Mój hop up ledwo zipie ale jak nie dobije magów to daje radę. Skupienie nie jest idealne ale na standardowe odległości daje rade przy full auto, semi jest celniejsze ale mało kto reaguje na te 330fps. Magazynek standardowy jest na bdb+ ofc nie możesz go przekręcać bo zerwiesz sprężynę. Magazynki zamawiałem z Tajwanu bo w Polsce nie dostałem oryginalnych a inne słabo wchodzą albo beznadziejnie podają; osobiście polecam kupno kilku midów niby mają mieć 180 kulek ale mi wchodzi 100 z czego dopiero na 90 dobrze podaje. Kulki to standar 0,25 i 330fps bez tuningu. Jeśli planujesz cqb to kup coś krótszego i lżejszego. Quote Link to post Share on other sites
Kabanos Posted July 9, 2012 Author Report Share Posted July 9, 2012 Dzięki za odpowiedź. Jednak zamówiłem wspomnianą replikę, na gunfire. Po przejżeniu tego forum zdawałem sobie sprawę, że trochę będę musiał w guna zainwestować, choć myślę, że w najbliższym czasie nic (może prócz baterii, jeśli radzisz) nie będe zmieniać. Tak swoją drogą, jak długo trzyma stockowa bateria? P.S. Zamówiłem tez kulki 0,25 g, więc powino być ok. Quote Link to post Share on other sites
Quiltil Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Bateria stokowa wytrzymała jakieś + -8h pracy, po roku ciężko było dojechać na strzelanke po nocnym ładowaniu. Lipo jeszcze nie rozładowałem do końca używając jej średnio raz w tyg po 4h przez trzy miesiące. Ładuję ją co 2tyg. Mam nadzieję że znajdziesz tani ris do niej, bo te nad zamek kosztują sporo. co do tuningu: http://forum.wmasg.pl/topic/43422-m14-cyma/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts