_desperados_ Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Witam wszystkich początkujących i tych zaawansowanych airsofterów: ) Chcę kupić sobie swoje pierwsze wyposażenie do strzelanek asg. Ja to widzę tak: Replika: AK47 CM028 + 2 magi www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8183&name=Cyma_-_AK47_-_CM028 (niestety w tym sklepie niedostępna: l) Zalerzy mi by było to ak. Okulary: Tutaj proszę o pomoc, bo bezpieczeństwo na 1 miejscu. Ochrona twarzy: Myślę o kupnie kominiarki (niechciał bym dostać kulką w twarz, ale teraz lato, gorąco niewiem czy w kominiarce nie będzie za duszno) Mundur: Mam w domu flecktarn, może się nada, ale czy mnie nie wyśmieją na strzelankach? Do tego biało-czarna arafetka i jakąś kamizelkę taktyczną bym na magi kupił. Buty: Halówki. Aha, i jakie kulki najlepsze do cymki: ) Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 A jaki masz budżet ? Quote Link to post Share on other sites
tridex Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 noi zacznie się zara wybrzydzanie 0.28 :D Quote Link to post Share on other sites
_desperados_ Posted July 15, 2012 Author Report Share Posted July 15, 2012 A jaki masz budżet ? Heh, no widzisz o najważniejszym zapomniałem. Coś ok 600zł + ewentualnie coś na mundur jak mój jest nieodpowiedni. Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Co do googli lub okularów. http://www.marketbhp.pl/of_oczy.html Mam te pierwsze niebieskie google. Wytrzymaly 600fps wiecej nie miałęm możliwości sprawdzić koszt 34zł. Co do kominiarki teraz jest gorąco, jeśli już koniecznie chcesz ochrone twarzy kup maske stalkera. Wiekszość ludzi biega w flecku tak wiec luz. Z kamizelką jescze poczekaj bo nie wiesz co będziesz musiał w niej przenosić ;) Co do butów, warto zainwestować w jakieś z po kostkę. Kulki teoretycznie do tej 028 mogą być nawet Rocketsy z gunfire. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 cyma 28 - ok, lecz moim zdaniem tylko półtora stówki więcej http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-10-boyi.html uwexy lepiej maska z siatki drucianej, kominiarka nie wiem czy coś da, z pewnością gorąco. flek - ok, wiele osób zaczyna od niego, sporo w nim nadal biega, dostępny i tani. kulki 0,25 G&G Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 A no co do repliki to możesz przygarnąć jakaś CM w tm przedziale cennowym, G36 od JG. Quote Link to post Share on other sites
_desperados_ Posted July 15, 2012 Author Report Share Posted July 15, 2012 (edited) cyma 28 - ok, lecz moim zdaniem tylko półtora stówki więcej http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-10-boyi.html uwexy lepiej maska z siatki drucianej, kominiarka nie wiem czy coś da, z pewnością gorąco. flek - ok, wiele osób zaczyna od niego, sporo w nim nadal biega, dostępny i tani. kulki 0,25 G&G Mmmmm, to ak wygląda super w dodatku ze stali. Chyba sprzedam PC i sobie go sprawię. Żegnj call of duty hehe : ) A jak z niezawodnością? Maska napewno lepiej się sprawdzi, ale kominiarkę i tak chyba kupię na jesień jak znalazł. Edited July 15, 2012 by _desperados_ Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=4956&name=Cyma_-_AK104L_-_Full_Metal_-_CM031B Troszkę tańsza opcja. A co do niezawodności to loteria; ) http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_241_253&sort=2a&filter_id=174&page=1 popaczaj co Ci się tu podoba ;) Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Tą cymę 31 od razu możesz skreślić, strata pieniędzy. Jeśli kolego badii8 proponijesz już AK105, jest dostępna seria cm.040 w takiej kombinacji, ale to znal a nie stal/ Jak wygląda z niezawodnością? Rok gwarancja na nowe modele, jeśli nic nie kręcisz nie rozkręcasz 2-3 lata bez problemu. Po roku odczuwalne luzy, ale nie przeszkadza to. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Żadnych halówek! Nie kupuj magazynków i kamizelki, tylko kup porządne buty trzymające kostkę, następnie ochraniacze na kolana(jakieś porządne). Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 To było AK 104l, ak 105 zupełnie inaczej wygląda:0 Quote Link to post Share on other sites
_desperados_ Posted July 15, 2012 Author Report Share Posted July 15, 2012 (edited) "...niezawodności to loteria." - czyli jak na chińczyka przystało: ) ak104 hmm wolał bym poczciwe ak 47, akm albo ak74u. dziękuję za szybkie odpowiedzi : ) Edited July 15, 2012 by _desperados_ Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-01w-real-wood-boyi.html Bardzo fajna sprawa lecz na 1 replikę radził bym pełnowymiarowego ak. Nie zgodził bym się z tą loterią. Chińczycy zrobili ogromny postęp w kopiowaniu V3 (stosowane w serii AK), są coraz bardziej niezawodne i strzelają przyzwoicie. Mogą się trafić jakieś wadliwe sztuki ale większość klientów jest zadowolona z zakupu. Quote Link to post Share on other sites
_desperados_ Posted July 15, 2012 Author Report Share Posted July 15, 2012 (edited) Żadnych halówek! Nie kupuj magazynków i kamizelki, tylko kup porządne buty trzymające kostkę, następnie ochraniacze na kolana(jakieś porządne). Dlaczego halówek nie, całkiem dobrze się w nich biega : D Edited July 15, 2012 by _desperados_ Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Nooo!! Fajnie się w nich biega, ale do airsoftu się nie nadają. Pierwsza koleina i skręcona kostka. Quote Link to post Share on other sites
_desperados_ Posted July 16, 2012 Author Report Share Posted July 16, 2012 (edited) Nooo!! Fajnie się w nich biega, ale do airsoftu się nie nadają. Pierwsza koleina i skręcona kostka. Mam jeszcze w domu coś podobnego do tych: http://img.szafa.pl/uploads/clothes/c1/d2/d476/2585217/1273433059.jpg dostałem od brata z woja, są bardzo sztywne przez co ciężko się w nich biega, jadnak wolę to niż gdybym musiał po lekarzach biegać xD Edited July 16, 2012 by _desperados_ Quote Link to post Share on other sites
Guest Dranos Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Masz pewnie znane ,,desanty" polskie. Moje pierwsze buty wojskowe (:D). Wielu uważa, że są fatalne (niewygodne), ale w mojej opinii dadzą radę, tyle że musisz je rozchodzić przed strzelanką (by nie były takie sztywne i nie obtarły Ci kostek) Quote Link to post Share on other sites
_desperados_ Posted July 16, 2012 Author Report Share Posted July 16, 2012 Oprócz tego myślę, że kamizelkę warto kupić. Magi kupię na pewno, koniecznie low-capy, a najlepiej real-capy, hi-capy szeleszczą, mają bardzo dużą pojemność (dla mnie to minus). Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Kamizelka. To nie tania sprawa. Nie porywaj się od razu. Bo chinoli na prawdę nie warto. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Mając budżet 600 zł powinieneś dozbierać do RK-01SW czyli wersja w całości wykonana ze stali posiada (poliwęglanową?) komorą hop up,mocniejszym GB i baterią.Okulary Uvex Ivo/Peltory.Flecktarn jest dobrym mundurem na początek,poza tym w tym kamuflażu jest tanie oporządzenie. Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Co do kamizelki jest też takei wyjście jak warblet, bardzo wygodna opcja dla szturmowca ;) Quote Link to post Share on other sites
_desperados_ Posted July 16, 2012 Author Report Share Posted July 16, 2012 Mi podoba się ta kamizelka: www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_80_274&products_id=993&name=Chest_Rigg_-_flecktarn Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Kiepski pomysł, narazie uzbieraj sprzęt, a potem zabierz się za upychanie tego na komizelce ;) Quote Link to post Share on other sites
_desperados_ Posted July 16, 2012 Author Report Share Posted July 16, 2012 Kiepski pomysł, narazie uzbieraj sprzęt, a potem zabierz się za upychanie tego na komizelce ;) No niewiem, to co za tę stówkę kupić by wyglądać bardziej jak "żołnierz". xD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts