Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Navkomm TK 760

Recommended Posts

Pytanie do uzytkowników tej radiostacji. Jak włączyć / aktywować CTSSS? Po włączeniu przycisku funkcyjnego mam tryb ustawiony na off i przełączanie strzałkami nic nie daję. Proszę o pomoc. Druga sprawa, ustawianie kanałów PMR. Wszystko ustawiłem jak należy jednak przełączenie trybu co 12,5kHz powoduję, że nie zapamiętuję radio pierwszego ustawionego kanału i cały czas liczy mi od 446.000 dlatego aby ustawić wszystkie kanały musiałem przełączyć na 6,25kHz i kliknąć na strzełaki dwa razy. Pozdrawiam i z góry dziekuję za pomoc.

Czy masz instrukcję obsługi? Na tej stronie możesz ją znależć: Tutaj"]http://pmr.rasna.swe...0_PL.pdf

Tam jest opisane, jak włączyć CTCSS bez użycia zestawu programującego.

Problem przestawiania częstotliwości próbowałbym ominąć, wybierając sobie wyświetlanie zaprogramowanych kanałów, a nie częstotliwości - wtedy skok jest co kanał.

Znacznie łatwiej jednak zaprogramować i zarządzać tym wszystkim, kiedy kupi się kabel i oprogramowanie sterujące. W tej chwili nie widzę na stronie Navcommu, ale sam soft można znaleźć w sieci - kwestia jedynie kabla (z jednej strony wtyczka do zestawu słuchawkowego Navcomma, z drugiej analogowa wtyczka z pinami (RS232 albo jak się to łącze szeregowe nazywa) albo USB. Polecam analogową, działa stabilniej (mam obie).

Pozdrawiam

Kret

Edited by Kret