wagar Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 (edited) Witam, dostałem dzisiaj m16, założyłem na nią lunetę. W eMce zamontowano: -lufę 509mm JBU -gumkę miękką G&G; Na niskim, prawie zerowym HU z 30 m trafiam w puszkę (kulka leci poziomej trajektorii na tym dystansie), następnie kulka ostro opada tak, że na 40-45m ląduje w trawie w trawie, można śmiało powiedzieć, że na 40m nie trafię w sylwetkę człowieka. Aby zwiększyć zasięg próbowałem podkręcić HU, po podkręceniu go tak, żeby zasięg był maksymalny (40-50m) kulka szaleje, miałem problem trafić w garaż który ma wymiary 1,5x2m. Czy ta replika ma tak strzelać? Nie ten dział! Przenoszę do "Problemy i serwis". Martinez. Edited July 26, 2012 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Nie, niema tak strzelać. Jeśli masz stokową lufę załóż ją, bo JBU 6,03 jest gorsze, a 6,01 jest w ogóle do dupy. Prawdopodobnie gumka jest źle założona. Quote Link to post Share on other sites
wagar Posted July 26, 2012 Author Report Share Posted July 26, 2012 Replika, była składana przez Capri, sklep ten ma renomę więc wydaje mi się że powinna być dobrze złożona. Zanim do nich zadzwonię, wolałbym się upewnić, że na 100% mój karabin nie powinien tak strzelać jak strzela. Jutro dokładnie z taśmą zmierzę odległości i powiem z dokładnością do metra jak replika strzela. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 A jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
wagar Posted July 26, 2012 Author Report Share Posted July 26, 2012 g&g 0.25 precision grade Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Więc na zbyt lekkie ani niskiej jakości kulki winy zrzucić nie można. Więc albo masz źle założoną gumkę, zbyt twardy dystanser albo trafiła Ci się wyjątkowo badziewna lufa ;) Quote Link to post Share on other sites
wagar Posted July 26, 2012 Author Report Share Posted July 26, 2012 Ale to że "karabin nie strzela tak jak pisali na WMASG" jest słusznym powodem reklamowania? Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Towar niezgodny z umową dokładnie że po produkcie powinniśmy sie spodziewać czego innego za taką kwote. Ja bym w tąstrone atakował. Ale poprostu moim zdaniem to wina lufy (na temat luf jbu przekonałem sie niestety na sobie) i/lub złego złozenia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts