Guest Graszczur Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 (edited) Trzy sprawy. Na ostatniej strzelance moja emka nagle przestała reagować na spust. Zauważyłem też, że spust inaczej "czuć" podczas naciskania, jeśli rozumiecie o co chodzi. Jakby stawiał inny opór. Różnica od razu zauważalna po naciskaniu tego spustu przez rok. Co to może być? Pytam właściwie "przy okazji", bo replika i tak prawdopodobnie wyląduje u serwisanta. No ale jestem ciekaw Druga sprawa, to problemy z magami, które mam od dłuższego czasu - podają co którąś kulkę, jedynie podczas ręcznego dociskania od dołu podają wszystkie. Dzieje się tak z magazynkami różnych firm (nawet SRC), podejrzewam więc, że to coś z komorą. Tak jakby nie do końca magazynek do niej "wchodził". W czym może być problem? Może powinienem komorę wymienić? A może coś ze zwalniaczem maga? Po trzecie, głowicę tłoka wypadałoby wymienić, bo z tego co mi wiadomo, stockowa głowica SRC to stalowy młot, który prędzej czy później rozwali mi szkielet. Sam zresztą podczas strzelania słyszę głośne stukanie, kałach cymy to przy tym cichutka zabaweczka. I tu pytanie - nie znam się za bardzo na częściach GB i nie mam pojęcia, jaką powinienem wybrać. Jaki model, jakiej firmy, łożyskowana czy nie. Fajnie by było od razu zainwestować w wyciszoną. Replika to - nie licząc gumki HU i cylindra - pełen stock Edited August 13, 2012 by Graszczur Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts