jaruss Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Witam wszystkich. Miesiac temu kupiłem replike broni "Karabinek szturmowy AEG JG1238 (JG1238) G", w tym czasie wybrałem się na dwie strzelaniki i broń działała bezproblemowo. Jednak dzisiaj przy pierwszej akcji karabin nie wyrzucał kulek, albo wysztrzelil kilka kulek i poźniej nic. Sprawdzałem na automacie i na pojedynczym trybie. Zawsze jest tak że wystrzeli jedna lub kilka kulek i kończy ( czasem wytrzeli dwie na raz , czasem z słabszą siłą). Jak wyciągam magazynek to zawsze zostaje jedna kulka w lufie którą po jakimś czasie wystrzele podczas seri (bez magazynka) albo wyciorem przeczyszcze. Sprawdzałem na trzech bateriach oraz na dwóch magazynkach i ciągle to samo. Proszę bardzo o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Simur Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 moze za bardzo masz hopka ustawionego wez na zero i zobacz a jak nic nie poprawi to wina gumki podwinela sie czy cos ze kulki w lufie blokuje. Quote Link to post Share on other sites
jaruss Posted August 22, 2012 Author Report Share Posted August 22, 2012 Rozkręciłem broń i hop działa poprawnie ( nie jest podwiniety , a na zero kulki dalej po kilku strzałach sie blokuja) W lufie kulek też nic nie blokuje. Wyglada jakby wszystko poprawnie działało ale dalej po kilku kulkach reszta sie blokuje Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 (edited) Takie trywialne pytanie - masz magazynki hi-cap, czy mid-cap? Jakich kulek używasz? Edited August 22, 2012 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
jaruss Posted August 22, 2012 Author Report Share Posted August 22, 2012 (edited) magazynki mam Hi cap .. kulki posiadam z sklepu taiwangun. Edited August 22, 2012 by jaruss Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 (edited) A wiesz, że magazynki hi-cap trzeba odpowiednio podkręcić? (Wymaga to wyczucia - za mało podkręcony poda tylko kilka kulek, a za duże podkręcenie może uszkodzić sprężynę) Edited August 22, 2012 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
jaruss Posted August 22, 2012 Author Report Share Posted August 22, 2012 Magazynki działają . Sprawdzane na broni kolegi. Problem wygląda tak że pokilku wystrzelonych kulkach następne albo nie lecą albo lecą podwójnie albo wyturlaja się z lufy. Po wyciągnięciu magazynka jedna kulka zostaje w pistolecie i dopiero po kilku strzałach na sucho wylatuje. Wygląda jakby coś przed hopem ją blokowało albo brakowało siły na wystrzelenie kulek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts