Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Gogle, Karabin

Recommended Posts

jeżeli nie macie replik mocniejszych niż 500 fps to dobre gogle z siatki stalowej , nie parują nigdy . Lecz przy większej mocy kulka może się rozprysnąć na siatce i pokaleczyć oczy , ale nigdy mi się nie zdarzyło

Druga sprawa że zawsze jest dyskomfort widzenia przez siatkę..

jeżeli nie macie replik mocniejszych niż 500 fps to dobre gogle z siatki stalowej , nie parują nigdy . Lecz przy większej mocy kulka może się rozprysnąć na siatce i pokaleczyć oczy , ale nigdy mi się nie zdarzyło

:sciana: Po pierwsze to widziałem kulki, które rozpadały się przy uderzeniu w np. butelkę a były wystrzelone z M47 (a ono ma 300-350 fpsów) No i jak nagle kumpel kupi mocniejszą replikę albo pojadą gdzieś na strzelanie z inną ekipą to mogą być problemy - lepiej kupić raz a porządnie. Po drugie, że Tobie się jak do tej pory nie zdarzyło to nie znaczy, że się nie zdarzy w ogóle.

Panie Filipie, jeśli Ci oczy miłe to omijaj wynalazki z siatką (jako ochroną oczu) i produkty ACM (All China Made - nazwa mówi chyba wszystko). Dobre okulary można mieć za 40-50zł (Uvexy I-vo). A jeśli chodzi o gogle to ludzie dobrze piszą o ESS NVG (nawet o używkach) i Bolle x800 (x1000 chyba też).

Ja używam Bolle Atom a ziomek ma Uvexy Ultrasonic i narazie nie narzekamy (można je kupić za góra 80zł). Tylko, że to są gogle ochronne (nie balistyczne) więc nie daje ręki uciąć, że wytrzymają dużo.

Edited by MarekMac

i kulki bio się zawsze rozpadną na stalowej siatce i mogą pokaleczyć oko, więc nie bierzcie gogli ze stalowej siatki, to nie ma żadnego sensu. Takie gogle są zawsze odradzane. Bierz Bolle x800. A czemu akurat chcesz gogle? moim zdaniem okulary są wygodniejsze i O WIELE tańsze. Te z atestami (Specsy) można dostać już za 12zł, a trochę lepsze ESS za 50zł. Więc lepiej zastanówcie się nad okularkami zamiast gogli.

Gogle są wygodniejsze od okularów ochronnych bo pozwalają (przynajmniej niektóre modele) na noszenie zwykłych okularów korekcyjnych pod nimi (goglami). Jestem okularnikiem więc dla mnie to spora zaleta. Gdybym jednak nie chciał nosić zwykłych okularów korekcyjnych w trakcie strzelań to nie kupiłbym gogli. Pozostałbym przy porządnych okularach ochronnych - mniej parują od gogli.

Edited by MarekMac