Pan Filip Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Cześć. Szukam dobrego karabinu w okolicach 500zł. Ważna jakość i możliwość modyfikacji i kupienia dodatków/maga. Szukam dobrych gogli dla teamu, nie parujących , wygodnych i nie aż tak drogich. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 G36 JG, Cyma 0,28,31. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 G36 od JG (450zł), karabin dobry, nawet świetny, możliwość tunignu, a magi to jedne z najtańszych. Gogle to nie wiem, jedne z najczęściej polecanych to Bolle x800. Quote Link to post Share on other sites
Pan Filip Posted August 22, 2012 Author Report Share Posted August 22, 2012 a nie zniszczy mi sie ten karabin jak "m85" za 200 zł? Czy to najlepsza rzecz na tą cene? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Nie, nie zniszczy. Gogle: ESS NVG od użyszkodnika zielonapantera na Alledrogo. Quote Link to post Share on other sites
Pan Filip Posted August 22, 2012 Author Report Share Posted August 22, 2012 Kupiłem właśnie tego G36 . Na Alledrogo nie kupuje , czy gogle narciarskie nadzadzą sie do asg i prosze o dalsze propozycje ;) Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Nie nadadzą. Bolle x500, x800, ESS NVG Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 ESS są drogie ale używane się trafiają w dobrym stanie. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 jeżeli nie macie replik mocniejszych niż 500 fps to dobre gogle z siatki stalowej , nie parują nigdy . Lecz przy większej mocy kulka może się rozprysnąć na siatce i pokaleczyć oczy , ale nigdy mi się nie zdarzyło Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 jeżeli nie macie replik mocniejszych niż 500 fps to dobre gogle z siatki stalowej , nie parują nigdy . Lecz przy większej mocy kulka może się rozprysnąć na siatce i pokaleczyć oczy , ale nigdy mi się nie zdarzyło Druga sprawa że zawsze jest dyskomfort widzenia przez siatkę.. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 (edited) jeżeli nie macie replik mocniejszych niż 500 fps to dobre gogle z siatki stalowej , nie parują nigdy . Lecz przy większej mocy kulka może się rozprysnąć na siatce i pokaleczyć oczy , ale nigdy mi się nie zdarzyło :sciana: Po pierwsze to widziałem kulki, które rozpadały się przy uderzeniu w np. butelkę a były wystrzelone z M47 (a ono ma 300-350 fpsów) No i jak nagle kumpel kupi mocniejszą replikę albo pojadą gdzieś na strzelanie z inną ekipą to mogą być problemy - lepiej kupić raz a porządnie. Po drugie, że Tobie się jak do tej pory nie zdarzyło to nie znaczy, że się nie zdarzy w ogóle. Panie Filipie, jeśli Ci oczy miłe to omijaj wynalazki z siatką (jako ochroną oczu) i produkty ACM (All China Made - nazwa mówi chyba wszystko). Dobre okulary można mieć za 40-50zł (Uvexy I-vo). A jeśli chodzi o gogle to ludzie dobrze piszą o ESS NVG (nawet o używkach) i Bolle x800 (x1000 chyba też). Ja używam Bolle Atom a ziomek ma Uvexy Ultrasonic i narazie nie narzekamy (można je kupić za góra 80zł). Tylko, że to są gogle ochronne (nie balistyczne) więc nie daje ręki uciąć, że wytrzymają dużo. Edited August 22, 2012 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Morf, za takie "rady" powinien być urlop od forum. @Autor, kup sobie x800, względnie ess nvg, nie będziesz zawiedziony. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 i kulki bio się zawsze rozpadną na stalowej siatce i mogą pokaleczyć oko, więc nie bierzcie gogli ze stalowej siatki, to nie ma żadnego sensu. Takie gogle są zawsze odradzane. Bierz Bolle x800. A czemu akurat chcesz gogle? moim zdaniem okulary są wygodniejsze i O WIELE tańsze. Te z atestami (Specsy) można dostać już za 12zł, a trochę lepsze ESS za 50zł. Więc lepiej zastanówcie się nad okularkami zamiast gogli. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 (edited) Gogle są wygodniejsze od okularów ochronnych bo pozwalają (przynajmniej niektóre modele) na noszenie zwykłych okularów korekcyjnych pod nimi (goglami). Jestem okularnikiem więc dla mnie to spora zaleta. Gdybym jednak nie chciał nosić zwykłych okularów korekcyjnych w trakcie strzelań to nie kupiłbym gogli. Pozostałbym przy porządnych okularach ochronnych - mniej parują od gogli. Edited August 22, 2012 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Gogle maja to do siebie,ze ci nie spadna z glowy, ani ci sie nie zsuna. Po drugie -dodatkowo chronia ci oczotoly, a to wazne !! z polecanych firm okley, ess, bolle, uvex Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Dobre, dopasowane okulary też Ci nie spadną i też wszystko co potrzebne chronią. Jak widać każdy ma swój gust, jedni wolą okulary, drudzy gogle. To już Twój wybór, co wybierzesz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts