Kudlatov Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 (edited) Witam, od jakiegoś czasu rozgladam się za jakimś celownikiem, i wygląda na to że padło na ACOG'a. :icon_smile: I teraz mam pytanie do was, na GF są 2 tanie ACOGi W wersji od ACM i od GFC. Cena jest identyczna, różnią się jedynie detalami (a wiec nie jest to ten sam produkt). http://gunfire.pl/product-pol-1152193924-Replika-celownika-optycznego-A-C-O-G-.html http://gunfire.pl/product-pol-1152193932-Celownik-optyczny.html Odrazu mówie ze wiem ze na allegro mogę dostać w podobnej cenie Trijcon'y ( o ile to się tak pisało), ale ze mam jeszcze bon do GF to tak naprawde kosztowały by mnie one około 100zł. Czy ktoś miał z nimi do czynienia? czyt warto w nie winwestować? i oczywiście pytanie który lepszy? :icon_smile: Edited August 24, 2012 by Kudlatov Quote Link to post Share on other sites
asekrutor Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Jedynie detalami :D aha.. Wszystko to nie jakieś drogie więc i pewnie różnica 'w środku' też nie duża.. Quote Link to post Share on other sites
Razor12 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Moim zdaniem lepszy Celownik optyczny ten 2. Po prostu sobie opis zobacz i sam wybierz , chociaż pewnie i tak jedno i drugie to to samo :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Miałem takiego ACOGA i sprzedałem w diabły. 32mm to bardzo małe światło, widać niewiele (więc do obserwacji lipa), celować też dość ciężko. IMHO lepiej sobie kupić za tę cenę kolimator (jeśli potrzebujesz przycelować) albo lunetę ze światłem minimum 40mm (jeśli potrzebujesz do obserwacji). Quote Link to post Share on other sites
Kudlatov Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 Jeżeli chodzi o porównanie czysto teoretyczne to mógłbym go dokonać sam :) zależy mi na piniach w stylu "kupiłem GFC i działa już pól roku" albo kupiłem"ACM i kropka wysiadła po 2 dniach" Quote Link to post Share on other sites
asekrutor Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Kropka Ci raczej nie wysiądzie po 2 dniach.. musiałbyś mieć pecha. W końcu na coś te 150zł idzie. A jak wysiądzie po 2 dniach to można zwrócić :P W każdym razie.. Mam jeden 'celownik' od ACM, ludzie mówią że to chiński szajs, a mi jakoś ładnie działa.. Nie był nawet taki drogi.. Sam musisz zdecydować, bo nie sądze aby znalazł się tu ktoś kto Ci odpowie na pyt z własnych doświadczeń :) Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Czyli jeden diabeł czy ACM czy GFC? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Ofkors że to jeden pies. Na bank wywali się włącznik (stanie się to na bank, nie da się przewidzieć kiedy) da się to naprawić, nie trzeba żadnego wielkiego McGyveryzmu. Ja bym sobie tak repliki nie dociążał, skoro to nie luneta tylko koli to lepiej eotecha albo jakąś kopię doctera. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Nath a słyszałem że jest gdzieś poradnik odnośnie naprawiania tych chińskich ACOG. I mam pytanie. Bo pewnie go miałeś. Czy kropka jest wyraźna? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 gfc to też all china made.jakość jest tandetna. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Nath a słyszałem że jest gdzieś poradnik odnośnie naprawiania tych chińskich ACOG. I mam pytanie. Bo pewnie go miałeś. Czy kropka jest wyraźna? W chińczykach to loteria, widziałem takie kropki rozmazane że prawie nic nie widać, widziałem takie że było OK-najlepiej iść do sklepu i na żywo sobie zobaczyć szpeja i kupić ten konkretny egzemplarz. Quote Link to post Share on other sites
Kudlatov Posted August 26, 2012 Author Report Share Posted August 26, 2012 Dzięki, za opinie, i tak skończyło się na lunecie 3-9x40 :) pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts