Arek935 Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Szyny jakich firm pasują do tej repliki ? (szyna nad zamek). Chodzi o możliwie jak najtańszą więc G&G za ponad 230zł odpada, może GP? (widziałem na asgshopie za jakieś 110zł) Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Szyny jakich firm pasują do tej repliki ? (szyna nad zamek). Chodzi o możliwie jak najtańszą więc G&G za ponad 230zł odpada, może GP? (widziałem na asgshopie za jakieś 110zł) Nie wiem jak szyny innych producentów, ale śruba z zestawu G&P ma inny gwint niż jest w gnieździe G&G. Replika G&P jest o kilka milimetrów węższa od G&G, więc cokolwiek założysz na tą szynę nie będzie leżeć idealnie w osi repliki. Jeżeli te dwa milimetry różnicy nie robią Ci różnicy, to wystarczy, że dopasujesz sobie tylko śrubkę o odpowiednim gwincie. Ja tak zrobiłem w swojej replice i nigdy mi to nie przeszkadzało, bo nie używałem przyrządów mechanicznych. Quote Link to post Share on other sites
Arek935 Posted August 29, 2012 Author Report Share Posted August 29, 2012 Kilka milimetrów to chyba nie problem, tak więc kupię i zrobię wycieczkę po Leroy Merlin. Dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts