kosteQ86 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Witam Mam pytanko, wyjąłem tłok z repliki i ma on starte 2 ostatnie zęby Teraz pytanko, czy to po prostu normalne zużycie? Czy sprężyna nie ma miejsca się sprężyć i nacisk na ostatni ząb tłoka jest bardzo duży, wnioskuje po tym bo sprężyna jest trochę wygięta. Po włożeniu nowego tłoka jest ok, fpsy są takie jak powinny być, na tym zjechanym tłoku było jakiś 15fps mniej. Generalnie nie jest to jakiś mega problem, tylko ciekawi mnie czy nawet jak sprężyna normalnie pracuje to wcale nie znaczy że się dobrze ściska. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Błędne AOE, tłok łapał zębatkę pod nieodpowiednim kątem. Zakładam, że to tłok MB? Oni mają takie listwy. Mój przeżył jakieś 5 lat i bimbalion kulek w takim stanie. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Jakbym miał złe AOE to by pierwsze zęby zjechało a nie ostatnie, tak mi się wydaje a one są w idealnym stanie. Tak tłok madbulla. A co powiesz na tą teorię że sprężyna za długa minimalnie? I na marginesie tłok śmigał na M150 jakieś 10k przebiegu Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 A, fakt, mój błąd. ja liczę inaczej żeby, to co dla Ciebie pierwszymi dla mnie jest ostatnimi. :P Generalnie te zużycia wynikają z natury tłoków MB i metalu jaki używają do produkcji listw. Jak jeszcze tłoki MB były popularne to często widywałem tego typu starcia. Sprężyna nie ma tutaj nic do gadania. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 Roger that:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts