CerberBP Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Hej, mam do was pytanie, czy istnieje sprawdzona w praktyce kolba typu SF bądź podobna (najlepiej Vltor'a) która pomieści baterię 12V NiMH Czyli obrazkowo, coś w ten deseń: Mieszczące 10x takie ogniwo: http://www.batimex.pl/towar.php?idtowaru=1667 czyli po 4 sztuki w "tunele" boczne i 2 sztuki w prowadnicę kolby. Oczywiście dziękuję za porady "olej, szukaj lipo", proszę o konkretne uświadomienie w klimacie "tak mieści się w tej kolbie (...) - sprawdzone w praktyce". Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 Rozumiem, brak potwierdzenia bardziej oznacza, że się nie da :) Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Myślę że jak byś tam wsadził LiPo , lepiej byś na tym wyszedł . Jak głębokie i szerokie są te wnęki w kolbie ? :smile: Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 nie chce lipo, chce pozyskać sprawdzoną wiedzę czy tego typu ogniwa z baterii large wejdą, właśnie nie mam żadnej kolby "SF" pod sprawdzenie/zmierzenie wnęki, jak bym miał to bym nie musiał pytać, interesuje mnie to czy są właśnie jakieś kolby tego typu z wnęka o średnicy mieszczącej te 22-23mm a jeszcze lepiej przebadane w praktyce Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 (edited) SF G&P ma około 23-24mm średnicy (nie mam suwmiarki pod ręką, więc nie powiem ile na bank, mierzyłem zwykłą szkolną linijką, a wiadomo jak je świetnie robią) tego otworu gdzie da się wcisnąć ogniwo. "Nunczaku" 9,6V Firefoxa wchodziło mocno na wcisk (grube było bydlę), na długość na styk z pokrywą, tak więc raczej nie wróżę sukcesów we wkładaniu batki 12V. Pozostaje wywlec kable na kolbę i trzymać batkę w ładownicy (syfiarstwo), atrapa pq i kable na przodzie, bądź lipo. Edited September 4, 2012 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts