Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam.

Posiadam AK74 ASP

Przeględałem (nie do końca jestem zadowolony i uzyskanych informacji) forum w poszukiwaniu odpowiedzi na kilka pytań, a mianowicie:

1 - przy strzale pojedynczym wylatują po dwie a czasem kilka kulek z lufy - rozwiercić delikatnie komorę Hop up o strony podawania kulek z maga( faktycznie mam tak w SWD a&k).

2 - brak reakcji regulacji Hop up na tor lotu kulki. Zawsze jest paraboliczny i nie ma podskoku w końcowej fazie lutu kulki - prawdopodobnie lufa do rozpiłowania w miejscu wcięcia na gumkę.

3 - coś pstryka w GB jak wciskam spust na semi, replika wtedy nie strzela, muszę porudzać dźwignią selektora ognia i jest ok - jeszcze szukam przyczyny.

4 - na semi dysza nie zawsze po oddanym strzale chowie się w komorze Hou up. Patrząc na nią od strony maga widać jej czoło w połowie otworu lub w okolicy. Czy tak powinno być? Czy z takim zachowaniem dyszy wiąże się mała powtażalność strzałów? Rozumiem, że tak może być na auto - stąd strzał na semi dla rozładowania napięcia sprężyny.

Całość posiadam od roku. Kulek wystrzelałem około 6 tyś. Wymieniłem łożyska z tworzywa za metalowe (samosmarujący brąż lub mosiądz), prowadnicę na metalowa. GB Przesmarowany. Reszta stokowa.

Proszę o pomoc w pytaniu 3 i 4.

Pozostałe 1 i 2 postaram się opanować w weekend.

Pozdrawiam.

• 2 weeks later...