OrkaN1122 Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Witam. Posiadam AK74 ASP Przeględałem (nie do końca jestem zadowolony i uzyskanych informacji) forum w poszukiwaniu odpowiedzi na kilka pytań, a mianowicie: 1 - przy strzale pojedynczym wylatują po dwie a czasem kilka kulek z lufy - rozwiercić delikatnie komorę Hop up o strony podawania kulek z maga( faktycznie mam tak w SWD a&k). 2 - brak reakcji regulacji Hop up na tor lotu kulki. Zawsze jest paraboliczny i nie ma podskoku w końcowej fazie lutu kulki - prawdopodobnie lufa do rozpiłowania w miejscu wcięcia na gumkę. 3 - coś pstryka w GB jak wciskam spust na semi, replika wtedy nie strzela, muszę porudzać dźwignią selektora ognia i jest ok - jeszcze szukam przyczyny. 4 - na semi dysza nie zawsze po oddanym strzale chowie się w komorze Hou up. Patrząc na nią od strony maga widać jej czoło w połowie otworu lub w okolicy. Czy tak powinno być? Czy z takim zachowaniem dyszy wiąże się mała powtażalność strzałów? Rozumiem, że tak może być na auto - stąd strzał na semi dla rozładowania napięcia sprężyny. Całość posiadam od roku. Kulek wystrzelałem około 6 tyś. Wymieniłem łożyska z tworzywa za metalowe (samosmarujący brąż lub mosiądz), prowadnicę na metalowa. GB Przesmarowany. Reszta stokowa. Proszę o pomoc w pytaniu 3 i 4. Pozostałe 1 i 2 postaram się opanować w weekend. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
OrkaN1122 Posted September 19, 2012 Author Report Share Posted September 19, 2012 proszę o usunięcie tematu - zabawę w ASG odkładam na dłuższy czas. Wracam do klasycznych wiatrówek. Celniejsze i nikt się krzywo na mnie nie patrzy podczas strzelania.... mam na myśli miejsca do tego przeznaczone. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts