lisek1994 Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Możliwe, że ktoś miał podobny problem kiedyś i będzie w stanie mi pomóc. Otóż w m4 boyi, niezależnie od tego jak i ile razy składam, podkładkuję itd. Po kilku, kilkunastu, czasem kilkuset strzałach blokuje się spust. Tak jakby była załączona nastawa safe, przełączanie na semi/auto nie pomaga, jedynym rozwiązaniem bez rozbierania repliki jest podpięcie baterii bezpośrednio do silnika, i oddanie w ten sposób paru strzałów. Nie pomogła instalacja mosfetu, dobra bateria, także, jeżeli ktokolwiek ma jakiś pomysł co można zrobić aby ten problem nie występował to byłbym wdzięczny. Tłok o dziwo jest zawsze w dobrej pozycji, a jak gb jest wyjęty z body nigdy, niezależnie od tego jak się bawię płytką selektora spust się nie zacina. Quote Link to post Share on other sites
Simmi Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Może za mocno masz styki w kostce podgięte ku sobie lub młoteczek ciężko chodzi w kostce stykowej. Quote Link to post Share on other sites
gzelek19 Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 może coś sie stało ze sprężynką od blokady spustu. Quote Link to post Share on other sites
lisek1994 Posted September 10, 2012 Author Report Share Posted September 10, 2012 Blokade spustu wywaliłem już dawno temu. Gearbox oglądam pod kątem tego co może blokować spust i zwyczajnie nic nie widzę. Bo jedyne co by mogło to zębatka tlokowa, jest najbliżej, ale nie mam pojęcia jakim cudem by to miało wtedy normalnie działać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts