Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Poszukiwane rekwizyty i aktorzy do filmu.

Recommended Posts

Witam Was serdecznie.

Poszukuję aktorów oraz rekwizytów militarnych do filmu krótkometrażowego w konwencji postkatastroficznej. Jest to film pół-amatroski, głównie ze względu na brak budżetu, realizowany zarówno przez amatorów jak i profesjonalnych aktorów.

Jeśli chodzi o rekwizyty to będą to 2 realistycznie wyglądające rewolwery, 2 noże wojskowe, plecak wojskowy, kamizelka taktyczna w barwach zielonych. Im bardziej zużyty sprzęt tym lepiej (może być nawet zniszczony/niedziałający). Z rewolwerów padną strzały, ale efekt zostanie dodany w postprodukcji.

Poszukuję również aktorów (2 role nadal do obsadzenia). Film opowie krótki epizod z życia mężczyzny i dziewczyny, którą się opiekuje (będącymi w relacji ojciec-córka). Pojawią się również czarne charaktery (3) i dojdzie do konfrontacji. W produkcji biorą udział zarówno amatorzy jak i profesjonaliści. Zdjęcia powinny odbyć się jeszcze w tym miesiącu. Nie chcę wiele zdradzać na temat projektu - szczegółowe informacje czekają na zainteresowanych w korespondencji mailowej.

Poszukuję aktora do wiodącej roli męskiej. Mężczyzny w wieku 45+ o twardych rysach twarzy i mocnym charakterze. Człowieka który zagra rolę opiekuna i obrońcy dziewczyny. Umiejętności aktorskie są mile widziane lecz nie konieczne. Ciepło witam amatorów a w tym projekcie wygląd ma kluczowe znaczenie. Jako luźny przykład takiej postaci wskazałbym Viggo Mortensena w filmie "The Road" (również stylizacja będzie podobna). Ale ten przykład należy traktować z dystansem - rozpatrzę każdą kandydaturę.

Poszukuję również aktora do kompletu trzech czarnych charakterów. Mają to być postaci wyglądające na niebezpieczne. Złowrogi wyraz twarzy lub szorstki ton głosu mają duże znaczenie. Zależy mi na dorosłych mężczyznach dlatego celuję w wiek od minimum 26 lat. Tutaj również jestem otwarty!

Istotną informacją dla zainteresowanych może być to, że prócz kwestii dialogowych w filmie odbędzie się scena walki z realistyczną choreografią. Kwintesencją tego projektu jest skontrastowanie sielskiego spokoju i pozornie poukładanego życia z nagłym wybuchem gniewu i agresji. Projekt jest realizowany w oparciu o powstającą markę (bardzo popularną na Zachodzie) i będzie bezpłatnie dystrybuowany w internecie.

Każdy zainteresowany powinien przesłać mi kilka aktualnych zdjęć na mój adres e-mail jakub.ben@gmail.com . Chętnie udzielę odpowiedzi na pytania i dowiem się czegoś o Was!

Jeżeli chodzi o wyporzyczenie sprzętu to jest kwestia do omówienia ze względu na niski budżet filmu. Nie jesteśmy w stanie za to zapłacić lecz w ostateczności oferuję gotówkę w zastaw. Ponadto osoba wyporzyczająca sprzęt może przez cały czas przebywać na planie zdjęciowym (zostanie też uwzględniona w napisach końcowych). Dodam, że w jeden z kolejnych projektów chciałbym zaangażować "Was" znacznie więcej oraz w inny sposób aby skręcić krótkometrażowy dramat wojenny.

Zapraszam!