Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kilka pytań odnośnie EG723

Recommended Posts

Witam. Planuję ponownie zbierać sprzęt i wrócić do ASG. Myśląc nad "boczniakiem" przypomniałem sobie o M1911 od Bella którego miałem kiedyś przyjemność trzymać w rękach. Możliwe że przez zmęczenie po pracy, bądź braku umięjętności posługiwania się "szukajką" nie znalazłem jakiegoś większego tematu o właśnie EG723. Jeśli istnieje taki temat prosżę o podesłanie linku - z góry przepraszam

Teraz do rzeczy.

Czytałem że replika jest klonem TM'a. Czyli rozumiem że części wew. oraz magi od Tm'a pasują tak? Jakie jeszcze magazynki, bądź częsci będą kompatybilne?

Przewertowałem kilka sklepów i nie mogłem znaleźć magazybków bella do tejże repliki. Może Wy wiecie gdzie można je dorwać, bądz odpowiedniki TM'a czy innej firmy.

Co do generacji słyszałem że 3 jest "najrozsądniejsza" - uwierzę sprzedawcy na słowo bo nie wiem po czym można rozpoznać która to generacja :F

Teraz troszkę pytanie z innej beczki. Jak uszczelnić magazynek? Bo rozumiem że najczęśćiej puszcza górna uszczelka która łączy się z cylindrem. Jak to doszczelnić? Chodzi o założenie "lepszej" jakościowo gumki czy po prostu są jakieś patenty. Jeśli znacie jakiś tutorial to proszę o link bo nie mam o tym pojęcia. Sperałem chwilę w internecie i na forum i znalazłem temat w którym był tutorial ale mało z niego zrozumiałem ponieważ zdjecia były "nieaktualne" :/

Mam nadzieję że nikogo nie zdenerwuję tym tematem :)

Pozdrawiam

Camus