XsErO Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 mam problem z baterią słabo trzyma pada mi po 3 dniach nawet jak nie używam , a jak używam to czasem po 1 i myślę nad zakupem nowej. Scara mam stockowego i pytanie jakaś dobra bateria do 100 zl jest ? i jakaś niedroga ładowarka bo pewnie trzeba zmienić wraz z baterią czy niekoniecznie ? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Standardowe pytanie: ile i czy w ogóle ładowałeś baterię? Każda modelarska bateria przebija o głowę baterie "airsoftowe" i większość jest tańsza niż 100zł, znajdziesz je w sklepach modelarskich. Jednak to są Li-Po i najlepszym wyjściem będzie dokupienie ładowarki mikroprocesorowej (nadzorującej poziom napięcia w baterii i takie tam). Od siebie polecam Imax B6, ale sądząc po tym, że baterię chcesz do 100zł, to potrzebujesz jakiejś tańszej ładowarki, która Ci nie rozwali baterii. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 (edited) Imax B6 ma taki fajny knyf że robi Ci wykresy jak podłączysz do kompa :icon_smile: Baterii polecam ściągnąć z chin hobbyking.com Zawsze można sprawdzać czy ktoś akurat taniej nie sprzedaje na alledrogo. Edited September 19, 2012 by virusotron Quote Link to post Share on other sites
XsErO Posted September 20, 2012 Author Report Share Posted September 20, 2012 (edited) Mam napisane na ładowarce AC-DC Adapter Model SY 09025-GS Wejście 230V~50Hz 100mA Wyjście 9V-250mA 2,25VA co to znaczy że moge ładować do 9 V czy co bo nie znam się na tym wogule ;p Edited September 20, 2012 by XsErO Quote Link to post Share on other sites
XsErO Posted September 20, 2012 Author Report Share Posted September 20, 2012 poleci ktoś jakąś dobrą baterie z ładowarka tak max 250 zł ? Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted September 20, 2012 Report Share Posted September 20, 2012 (edited) Twoja Pisownia jest naganna(wogule, w ogóle, ale to tak na przyszłość). Kupiłem lipo nanotech 7,4 (2S) 2200 mah 35C-70C za śmieszne 80 zł. Ładowarka. E-sky 30-50 zł. Ludzie chwalą i używają. Jeżeli będziesz kupować ową ładowarkę zapytaj się sprzedawcy jaki ma kolor "bebechów" czyli od spodu jaki jest kolor płytki. Jeżeli czerwony to mikroprocesorowa , jęzeli sie nie myle zielony to anologowa. Kupuj tylko mikroprocesorową. W swoim lipo mam wejście XT60. I nie bawiłem się w lutownie itd i kupiłem przejsciowke z XT60 na małą tamiya. Koszt? 140-160zł. Edited September 20, 2012 by PlanB Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts