Potfurr Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Początkowo był plan aby zrobić na sprężynie 170 ale skoro jest to lekkie ryzyko dla tych części to nie ma co ryzykować Mam pytanie jeszcze co do reszty podzespołów na tuning na sprężynę 160 czy wytrzyma taki silnik: http://gunfire.pl/product-pol-1152195729-Silnik-Tornado-F1-High-Torque-krotki.html Nie mam pojęcia co do łożysk i zapadki? Jeśli jest ktoś w stanie wskazać jakieś części które wytrzymają takie obciążenie będę wdzięczny (najlepiej gdyby były z gunfire) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Silnik będzie gitara. Łożyska sugerowałbym ślizgowe. Dla bezpieczeństwa. Kulki na takich sprężynach potrafią klęknąć. Powiedz mi, w jakim szkielecie to ma siedzieć? AR też SHS, dowolny inny też będzie dobry. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted September 21, 2012 Author Report Share Posted September 21, 2012 Ze szkieletem jest właśnie problem bo chciałem wzmocnić stockowy domowym sposobem czyli spróbować dorobić blachy wzmacniające lub kupić takowe (wiem że do gb v2 są takie ale niestety do v3 nie widziałem) Nie wiem czy ten szkielet JG stock wytrzyma w miejscach łożyskowania jeśli się wzmocni miejsca gdzie przychodzi sprężyna? Co do łożysk są za 10 zł ślizgowe http://gunfire.pl/product-pol-1152195189-Zestaw-slizgowych-lozysk-6mm.html i są też po 25 zł http://gunfire.pl/product-pol-1152197276-Stalowe-lozyska-slizgowe-6-mm.html a z opisu ich nie idzie się nic konkretnego dowiedzieć, jest napisane tylko że są ze stali. jest jakaś różnica między nimi? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 W tym, że jedne są niedostępne. Możesz knuć tak za szkieletem. Jak Ci się podoba. Spójrz na MO jest Mbloker. Kosztuje ok. 100 zł a nie musisz się bawić z blachami. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Osobiście nie rozumiem tuningu na taką sprężynę ;) Ja używam M130 Guardera i jestem usatysfakcjonowany.. Co do zestawu " SHS-FIT-02 " Posiadam zębatki i tłok w mojej głównej na M130 świetnie się sprawują tłok po ponad roku zaczął się sypać tzn. odpadł plastikowy ząb utrzymujący listwę zębów z tyłu jednak po wyczyszczeniu GB z mielonego plastiku działa dalej bez zarzutów ;) Zębatki głośne jednak bardzo wytrzymałe jak za te pieniądze. M130 i tylko lekkie rysy wynikające z dopasowania się części. Jednak jak już wspomniał AnR taki tuning jest drogi i nie powinno się oszczędzać. Jeśli dobrze zrozumiałem masz V3 i niestety nie słyszałem o sposobach na jego wzmocnienie jak i sporadycznie słyszałem o pękaniu tych GB ;) M-Block na MO jest już od jakiegoś czasu niedostępny i pasuje tylko do eMek a kolega jak podejrzewam ma G36 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Aaaaaaaaa... To V3... Nie doczytałem. To Mbloker pasować nie będzie. Nie specjalnie bałbym się o szkielet V3. Chyba, że wsadzisz płaskie głowice i jest z CM028. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 i ewentualna wymiana V3 jest dużo tańsza od V2 bo wala się ich pełno w komisie i all zaczynając od 20zł ;) Warto jeszcze wspomnieć koledze o dobrej baterii i okablowaniu Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted September 21, 2012 Author Report Share Posted September 21, 2012 Dokładnie chodzi o taką replikę: http://images.gunfire.pl/recenzje/ak47jg_swd.htm Chciałem zrobić z niej coś chociaż trochę przypominającego karabin snajperski w asg bo na razie mocą nie grzeszy. Wiem że wydmuszka szału nie robi ale gb v3 można zawsze wsadzić w inne body a więc na to nie zwracam większej uwagi. Co do tłoka to gdzieś czytałem że dodatkowo listwę mocują klejem może takie rozwiązanie będzie dobre? Ktoś może powiedzieć coś na temat body tego gb v3? https://picasaweb.google.com/113396899833636577132/DropBox?authkey=Gv1sRgCIX_mIyjk9PfxgE#5784296015830196946 https://picasaweb.google.com/113396899833636577132/DropBox?authkey=Gv1sRgCIX_mIyjk9PfxgE#5784296824670458066 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 To? Odpuść sobie. Gra niewarta świeczki. Zbyt plastikowe to jest na M160. Drgania rozwalą Ci plastyki. :D Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Zostaw tak jak jest i wkręć jakiegoś mało lubianego kolegę w ASG i sprzedaj mu za tyle żeby Ci starczyło na cokolwiek innego.. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted September 21, 2012 Author Report Share Posted September 21, 2012 hehe co wy chcecie od tego karabinu? coś z nim nie tak? :P nooo może trochę plastikowy ale chyba nie jest tak źle? Body można wymienić na znalowe :P Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Dobra rada. Nie znając się kompletnie na tunningu nie bierz się od razu za M160 przy gnacie, które jest lekko mówiąc nie najlepszy. Ale to Twoje pieniądze i zrobisz z nimi co Ci się podoba. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted September 21, 2012 Author Report Share Posted September 21, 2012 No nic dzięki za info, jeszcze się zastanowię co robić dalej, może zmiana repliki nie jest złym pomysłem. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 W twoim wypadku najlepszym jeśli myślisz o tuningu :) Chociaż zobaczysz jeśli kupisz "normalną" replikę to osiągi będą zupełnie inne bo chociaż nie znam tej repliki to spodziewać się cudów nie można ;) Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted September 21, 2012 Author Report Share Posted September 21, 2012 (edited) Osiągi szału nie robią dlatego chciałem coś polepszyć. Chrono pokazało 300 fps na kulkach 0,25 ale z tego co zauważyłem jest wstawiona inna lufa o długości około 520mm a cylinder jest taki jak na zdjęciu. Może nie warto pakować zbyt dużo kasy w tą replikę i włożyć tylko cylinder typ 0 http://gunfire.pl/pr...-SHS-Typ-0.html gumke hop up (nie jest zbyt ciekawa) i ewentualnie tanie łożyska stalowe (takie za "dyszkę")? przy takiej lufie chyba da trochę fps taki cylinder? Edited September 21, 2012 by Potfurr Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Generalnie jako posiadacz takowej repliki mogę potwierdzić niestety to co przedmówcy piszą - bez wymiany na metalowe body do mocniejszego tuningu nie podchodź. W zwykłym AK na plastikowym body miałem problem z body taki że było elastyczne - tzn. lekko wyginam chwyt w lewo i kulki lecą mi po lewej stronie celownika, wyginam w prawo - z prawej strony celownika.... Poza tym przy mocniejszych tuningach szkielet zaczyna "pracować" - czyli tłuc się do przodu i do tyłu - czego może nie wytrzymać abs-owe body. W augu mi wystarczyło 500 fps by gearbox wyskakiwał ze swojego miejsca w body i wybijał mocowania śrub, które go ustalały w body. Jak chcesz coś zrobić to podciągnij do 400 fps (wrzuć jakąś sprężynę m120), zamontuj cylinder typ 0, jakąś preckę, gumkę i się pobaw. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts