Adamek_01 Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 WItam, patrzyłem już na forum pod względem ładowania baterii, ale propos cymki tej właśnie nic nie znalazłem. Kupiłem właśnie replikę opisaną w tytule i teraz pytanie, ile czasu powinno się ładować tak małą baterię za pierwszym, drugim i trzecim razem? (czyli czas na formatowanie baterii) a ile czasu później? , podczas normalnego już korzystania. Oto info o baterii: Rodzaj akumulatora: NiMH Napięcie akumulatora: 7.2 V Pojemność akumulatora: 450 mAh proszę o odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
czeskirabin Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 witam, dzisiaj doszła do mnie ten sam szmelc co powyżej ;D i także zainteresowałem się kwestią baterii.. powinieneś mieć w instrukcji napisane "A/B = Cx1,4" gdzie A - pojemność akumulatora, w tym przypadku 450 mAh B - pojemność ładowarki (stawiam, że 250 mA) także więc 450/250 = 1,8 x 1,4 = 2,52 czyli nie więcej, niż 2 i pół godziny ładowania.. zapraszam także do lektury http://asgshop.pl/sklep/nbaterie.php . jest tam wszystko co teoretycznie powinieneś wiedzieć o NiMH Quote Link to post Share on other sites
Adamek_01 Posted November 15, 2012 Author Report Share Posted November 15, 2012 mimo iż minął miesiąc od pytania, dziękuję za odpowiedź :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts