Melite1337 Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Witam ! Pół godziny temu zauważyłem pewną znaczną usterkę i chciałbym się dowiedzieć co mogę z tym "fantem" zrobić . A więc , zauważyłem to :http://imageshack.us/a/img696/4818/dsc0000572ak.jpg . ( różowy kolor to pęknięcie ) Co mam zrobić ? Czy mogę kupić tylko tę złamaną część , czy np. muszę wymieniać całe body ? Pomocy :/ ! Quote Link to post Share on other sites
SnieG Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Możesz kupić sam zatrzask, najlepiej stalowy. Quote Link to post Share on other sites
Parnassus Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Miałem podobny problem, z tym że w moim kałaszu ułamał sie osławiony zastrzask. Rozwiazałem go kilkugodzinną zabawą z pilnikiem, papierem ściernym i dobrym klejem do metali za 20 zł. Jeśli interesuje Cie to, wydaje mi się nawet, że bedzie to lepsze rozwiazanie bo nie będziesz się już ani troche martwił że coś pęknie czy ułamie. Quote Link to post Share on other sites
Melite1337 Posted October 18, 2012 Author Report Share Posted October 18, 2012 Po obejrzeniu tego w serwisie dowiedziałem się że trzeba wymieniać całe body ;/ Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 No cóż, jeśli potrafiłbyś ścierpieć takie poświęcenie Twojej repliki, (jeden gościu który kupił RK-02 od Boyia za 150zł ścierpiał :D) to ja zrobiłem to w banalny sposób :D Wywiercić dziurkę w body, przełożyć przez środek opaskę zaciskową (taką jaką się montuje np. linki w rowerze do ramy), zacisnąć, przyciąć i gotowe :D Tego już nie rozwalisz :) Tak więc albo minimum 100zł za dolne body (mówię tutaj o używkach) albo oszpecenie repliki, ale funkcjonalne :) Quote Link to post Share on other sites
Kudlatov Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Też kiedyś miałem podobny problem, również przez jakiś czas biegałem z zaciskiem. Ale później dorwałem nowy zatrzask. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts