WawelUS Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Witam, mam Rk-03 Boyi. Wstawiłem do niego nową preckę Systemy od G3 (idealnie kończy się tam, gdzie lufa zewnętrzna. W gearboxie stock, uszczelniony (test strzykawki, test papierka zaliczony b. dobrze) spring 120 lekko ubity, do tego gumka Systemy Energy (nowa). I tutaj pojawia się problem, na kulkach Guardera 0.25 zasięg około 30-35 metrów (dalej kulki spadają), a na najtańszych GFC 0.25 zasięg o około 10 metrów większy, poza tym "optycznie" kulki GFC szybciej opuszczają lufę. Gdzie leży problem, Guardery są sporo droższe a dają gorsze efekty. Planuję włożyć sp130 Guardera i tłok ze stalowymi zębami SHS ale nie wiem czy taka modyfikacja da wymierne korzyści i jakie kulki będą do takiego zestawu optymalne. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Czyli w zasadzie wyszedłeś na plus - możesz kupować tańsze kulki :) Może trafiła Ci się wadliwa partia kulek? Coś czytałem o podróbkach Guarderów, ale nie jestem pewien. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Zmien gumkę na G&G i kulki na G&G. Przejechałem sie na gumie systemy energy. w barrecie stockowym przy przyciśnietej komorze do gb dawało 435 fps, po złozeniu repliki - 280 fps. ZMiana gumki - wyniki identyczne - 440 fps (nawet wzrosły) Quote Link to post Share on other sites
WawelUS Posted September 29, 2012 Author Report Share Posted September 29, 2012 Kulki G&G sprawdzę przy okazji, nie mów Seger że mam Systeme do kosza wywalić 4 dyszki z wysyłką na nią dałem ;o Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts