Sniper Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 A ICS? Quote Link to post Share on other sites
Qrczak Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 A ICS? "Korpus (body): wykonane z tworzywa sztucznego" widnieje przy opisie tej repliki w jednym sklepie, a jednak wolałbym kawał metalu ;) Także dla mnie zostaje wybór ten KA i KWA Defender. Co z tego będzie lepsze? I czy do którejś z tych replik można wpakować baterię Li-Po? Bo słyszałem, że ułatwiają eksploatację repliki i myślałem, żeby za jakiś czas w taką zainwestować ;) Quote Link to post Share on other sites
Sniper Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 to dziwne bo to fragment ze opisu repliki w sklepie: "Prawie cała replika została wykonana z metalu, oprócz takich części jak kolba, chwyt pistoletowy i chwyt przedni" Quote Link to post Share on other sites
Qrczak Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 A fakt, po prostu patrzyłem na ceny wersji Universal, bo seria professional mnie wstępnie powaliła na kolana, ale widzę, że zwykła M4A1 faktycznie kosztuje nie więcej niż 1200 zł. Tyle że mniej fps w stocku i coś tam wyczytałem, że nie wszystkie części inych firm pasują (chodzi o szkielet gearboxa, dysze i popychacz) więc potem z ewentualnym tuningiem będzie mniejszy wybór? Quote Link to post Share on other sites
Qrczak Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Jeszcze zauważyłem, że w cenie do 1200zł mieści się VFC E-Series M4 145R. Czyli wybór następujący: 1. Nówka KA 2. Używany KA z allegro 3. Używany KWA Defender 4. Nówka VFC 5. Używany CA 6. Nówka ICS Sorry, że tak głowę zawracam, ale jak już wspominałem, wolę na początku zasięgnąć rady kogoś kto się na tym zna, niż kupić pierwszą lepszą replikę a potem płakać, bo coś będzie nie tak. Quote Link to post Share on other sites
lysy2 Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Zobacz jeszcze defendera 2000 od g&p bardzo fajna sprawa. Quote Link to post Share on other sites
Qrczak Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Znalazłem w jakimś sklepie, ale 1600 zł to ciut ponad moje możliwości finansowe. Raczej skłaniałbym się do kwoty ok. 1200 zł. Quote Link to post Share on other sites
Sniper Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 z dostępnych w sklepach nówek i w podaje cenie tylko te dwa: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=7900&name=ASG_/_KWA_-_LMT_Defender_Compact_CQB_-_16684 http://www.madonion.eu/m4a1-p2.html Oczywiście to tylko dyskusja :) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 (edited) Ja bym wziął king arms i kwa z tego względu że w classic army będziesz musiał włożyć jeszcze dużo kasy jak będziesz chciał mieć coś fajnego z niej. Mógłbyś uzasadnić swoją wypowiedź?Bo wg mnie na pewno mniejszym kosztem wyciśnie lepsze osiągi w CA niż KA.W tej nówce od Tremy praktycznie nic robić nie musi,bo w stocku jest już bardzo fajna. Edited November 8, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 a tak przy okazji w tym temacie, jacy producenci robią repliki M4A1 w wersji stalowej bądź ze stalowym body ? G&G nie, KWA też nie, znacie jakieś z własnych doświadczeń ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Będzie ciężko. Bo prawdziwe/palne/ostre M4A1 jest wykonane z aluminium :D Quote Link to post Share on other sites
Sniper Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 a tak przy okazji teko wątku: nie biorąc pod uwagę ceny ani PTW co byście wybrali z emek Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 (edited) G&P -> KWA ->CA -> King Arms,Evolution Airsoft->Emka aeg od WE Edited November 8, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Sniper Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 ics wcale? Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Ja bym wziął G&P Defendera 2000 lub Evolution Airsoft LR300 (o ile to drugie można nazwać emką) Quote Link to post Share on other sites
Sniper Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 G&P Defendera 2000 fajny, ale wole coś dłuższego Quote Link to post Share on other sites
Qrczak Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Mógłbyś uzasadnić swoją wypowiedź?Bo wg mnie na pewno mniejszym kosztem wyciśnie lepsze osiągi w CA niż KA.W tej nówce od Tremy praktycznie nic robić nie musi,bo w stocku jest już bardzo fajna. Czyli jednak lepiej CA i potem ew coś w niej poprawić? A ta nówka, o której mówisz to jaka dokładnie? G&P -> KWA ->CA -> King Arms,Evolution Airsoft->Emka aeg od WE Na GP mnie nie stać, KWA nigdzie nie ma....zostaje CA i KA...czyli jednak lepiej CA i potem ew lekki tuning jak już? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts