tomekgno Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Witam mam pewien problem z selektorem ognia w hk416 firmy agm. Podczas strzelania na semi mam auto a na auto mam auto. Nie wiem co robic. Kiedy rozebrałem gb wszystko jest raczej ok. Wszystko by było ok gdyby nie to że czasami mam puste strzały ale nie wiem czy to przez selektor. Bardzo bym prosił o pomoc Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Puste strzały nie są przez selektor. W gerboxie pod zębatką tłokową masz przerywacz ognia zobacz czy nie jest zbyt luźny albo zużyty. Quote Link to post Share on other sites
Bellio96 Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Wygnij blaszki stykowe i będzie git o ile przerywacz nie jest w opłakanym stanie. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Puste strzały mogą być spowodowane złym założeniem gumki, kiepskiej jakości kulkami lub źle podającym magazynkiem. To że na pojedynczym masz ciągły może być spowodowane zużyciem przerywacza lub samej kostki stykowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts