WawelUS Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Witam, ostatnio kupiłem do mojego Boyi długą dyszę SHS. Jednak po wymontowaniu stockowej okazało się, że jest 1mm krótsza (mierzone). Poza tym po złożeniu gb dysza SHS nie cofa sie do końca, nie trzyma szczelności i jest problem z podawaniem kulek. Co może być przyczyną problemów? Quote Link to post Share on other sites
WawelUS Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 PS. Nie mogłem już edytować. Dysza stockowa jest krótsza (odpowiada wymiarom tych od Cymy). Przesmarowałem nową dyszę, bez efektu, wina leży po stronie popychacza czy gdzie indziej? Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 (edited) Dysze SHSa (zamontowałem już 3) są według mnie bardzo dobre. Dysza raczej cofa sie do końca lecz tak jak powiedziałeś jest dłuższa o 1mm przez co kulka nie może wejść do komory, broń boże nie przycinaj dyszy!!! Lepiej pomiędzy gerboxa a komorę włóż podkładkę, to załatwi problem podawania kulek. Czas na szczelność, jesteś pewien że podczas wkładanie dyszy nie uszkodziłeś znajdującej się w niej oringa? Czasem oring wyskakuje z tego rowka i ludzie na chama próbują włożyć przez co go uszkadzają. Nałóż na oringa smar silikonowy Edited October 6, 2012 by blackblut Quote Link to post Share on other sites
WawelUS Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 Dysze SHSa (zamontowałem już 3) są według mnie bardzo dobre. Dysza raczej cofa sie do końca lecz tak jak powiedziałeś jest dłuższa o 1mm przez co kulka nie może wejść do komory, broń boże nie przycinaj dyszy!!! Lepiej pomiędzy gerboxa a komorę włóż podkładkę, to załatwi problem podawania kulek. Czas na szczelność, jesteś pewien że podczas wkładanie dyszy nie uszkodziłeś znajdującej się w niej oringa? Czasem oring wyskakuje z tego rowka i ludzie na chama próbują włożyć przez co go uszkadzają. Nałóż na oringa smar silikonowy Najpierw czytam później działam więc na pewno nic nie uszkodziłem :) Dziwi mnie, ze w pozycji "schowanej" dalej można wcisnąć dyszę. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 To już problem popychacza oraz zębatki tłokowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts