Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynki mid-cap do RK-02

Recommended Posts

Witam mam do Was pytanie, czy KAŻDY magazynek który pasuje do replik ak74 pasuje również do RK-02 czy też trzeba coś nadpiłować?

- Czy magazynek z cm028 wejdzie do rk02?

Jeśli możecie to napiszcie mi jakie magazynki na pewno wchodzą do rk-02

znalazłem takie coś: http://www.taniemili...zowy-p-126.html Tylko pytanie, czy jest jakiś inny kolor... (Wiem, że mogę go obkleić taśmą albo pomalować ale jakoś mi się aktualnie nie chce)

i takie coś:

http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-811-Magazynek-mid-cap-na-125-kulek-do-serii-AK-SRC-.html Ktoś pisał, że pasuje i dobrze podaje ale poczekam na wypowiedzi innych

Więc podajcie jakieś magi które wchodzą do rk-02, za każdą pomoc dziękuję :icon_smile: Mogą być nawet linki do innych tematów, bo lubię czytać a może jakiegoś nie zobaczyłem :icon_smile:

Edited by Kemonator

W teorii powinien wejść każdy. W praktyce jest inaczej. Niektóre nie wejdą w ogóle, albo trzeba będzie piłować. Do Rk-06 (praktycznie to samo, co Rk-02) dobrze siedzą SRC i Elementa. Oczywiście te dedykowane do Ak-74. Natomiast stockowy HC z cm.028 nie chciał się zatrzasnąć i nie podawał. C innego niewiadomego mi pochodzenia śliwkowy magazynek do AKM. Wchodził bardzo ciężko, siedział pewnie i dobrze podawał, ale trzeba było się namęczyć aby go wyjąć.

^Up dzięki bardzo za pomoc, za niedługo pojadę na większą strzelankę i poproszę kogoś o "wsadzenie" jego maga do mojej repliki i jeszcze bardziej się dowiem co i jak :) Raczej kupię SRC ale zobaczę, jeśli ktoś jeszcze wie coś innego niż powiedział Didi (a powiedział sporo) to dowiem się czegoś nowego :)