kfercik Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Witam, posiadam od niedawna wkłąd hydracyjny. Był używany co tydzień, więc po strzelance był płukany, odstawiany do wysuszenia i ponownie brany do akcji. Teraz nie będę go używał przez dłuższy czas, jak należy go przechowywać by po miesiącu \ dwóch nie używania nie zatruć się od wody? Posiadam wkład SOURCE WXP 2L. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Wysuszyć dokładnie, to raczej wszystko ;) Ja o swojego Source w ogóle nie dbam, czasem zostawiam wodę na miesiąc w nim, wystarczy go przemyć i jest znowu jak nowy, smak jest taki jaki powinien być :D Quote Link to post Share on other sites
Sveter121 Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Wypłucz, wysusz, przed następnym użyciem przepłucz ponownie. Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 (edited) Te baniaki Source'a mają w środku antysyfiastą powłokę, więc jeżeli masz go od nowości i wlewasz tylko wodę to zatruciami się nie przejmujesz :icon_biggrin: Ja swój przepłukuję przegotowaną wodą, odstawiam by wysechł i tyle, jedynie ustnik przepłukuję z wykorzystaniem płynu do mycia naczyń. W sezonie letnim, kiedy baniak jest używany non stop, dolewam tylko wody, a czyszczę jedynie ustnik, jak na razie się nie zatrułem. Kiedyś zostawiłem wodę na trzy miesiące i była ok. Edycja: poprawiłem błędy :icon_razz2: Edited October 19, 2012 by Kudłaty Quote Link to post Share on other sites
Mrpiotras Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Ja o Source nie dbam wcale, woda czasami leży miesiąc nic mu nie jest. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Po dłuższym nieużywaniu, wystarczy trochę przepłukać i gotowe. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted October 20, 2012 Author Report Share Posted October 20, 2012 Ok, dzieki za info :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.