FilipBB Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Witam, parę godzin temu pierwszy raz dokonywałem ingerencji w GB: zmieniałem sprężynę na słabszą. Poskładałem wszystko, niby strzela ALE po oddaniu strzału zębatki mają hmm taki krótki cykl, nie wiem dokładnie jak to opisać. Bardzo możliwe, że to wina tej zapadki co jest przy zębatce środkowej (anti reversal się to chyba nazywa). Moje pytanie brzmi: jak go poprawnie złożyć? I czy to w ogóle jego wina ;) Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 przewiń do 1.08 Quote Link to post Share on other sites
FilipBB Posted October 19, 2012 Author Report Share Posted October 19, 2012 Dzięki, wszystko poskładane ;) Quote Link to post Share on other sites
FilipBB Posted October 20, 2012 Author Report Share Posted October 20, 2012 Mam jeszcze jeden problem, też w kałachu ale z kolei RK-03. Mam założony stalowy zatrzask kolby. Niby siedzi ładnie, nie ma luzów na boki, ale niestety są dość wyczuwalne luzy góra/dół. Jest jakiś sposób aby się tego pozbyć? Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Z góry mówię, że moja opinia to tylko jeden z przykładów rozwiązania i proszę mnie tu nie besztać za ogólny "tandetyzm" pomysłu, bo on działa, sprawdzałem :D Obróć kałacha do góry chwytem pistoletowym, poruszaj kolbą góra/dół, przyjrzyj się obsadzie kolby ile jest luzu. No a co potem, co potem... wiecznie niezastąpiona, czarna izolka :D Podklejasz odpowiednią ilość warstw aż do osiągnięcia pożądanego zachowania kolby. Jedynym efektem ubocznym może być problem z delikatnym zatrzaskiwaniem kolby, trzeba będzie robić to z delikatnym zamachem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts