Stilgar Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 (edited) Witam piszę do was bo już nie wiem co zrobić... znam się na MP5 JG sam rozbierałem mój i wogóle ale to mnie przerasta ._. Problem jest taki: podłączam baterię - 1 wystrzał, bateria się nagrzewa jak cholera a następnie nic nie słychać ale batka nadal ciepła. Ktoś wie co to może być? (Nie chcę rozkręcać GB jeśli nie będę pewny, ewentualnie oddam do serwisanta). Odrazu mówię, że to nie wina bateri/silnika czy też bezpiecznika, wszystkie rzeczy które mogłem to sprawdziłem, i nadal nie działa. Powiem również, że kolega kupił tą broń używaną na allegro, gdzie sprzedawca pisał, że wszysto jest normalnie cudownie, a jak dostał tak 1 strzał i koniec... Jego wina, że nie zgłosił i nie chcial pieniędzy z powrotem więc teraz się trzeba namęczyć z naprawą. Sam obstawiam, że winą są kable... Za każdą pomoc dziękuję. Edited October 21, 2012 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
Lagodkin Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Po pierwsze sprawdź czy silnik nie jest za mocno dokręcony, po drugie kable można sprawdzić czy przebicia nie ma(najłatwiej zrobić to miernikiem), po 3 może to być "milion" innych przyczyn ,których nie dostrzeżesz bez rozbierania gb. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted October 22, 2012 Author Report Share Posted October 22, 2012 Sprawdziłem kable, pisze 0,00 v :/ Czyli wina w kablach, może to i lepiej. (Baterie działają 10,6 oraz 9,4 v pokazywało) Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 A silnik sprawdzałeś w innej replice? Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted October 22, 2012 Author Report Share Posted October 22, 2012 Silnik po podłączeniu do mojej mp5 chodzi jak ta lala, więc działa. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Dobra rada przynieś mi na serwis to ci to zrobię. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts