Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

prec lufa M4

Recommended Posts

Skoro myślałeś, że lufa precyzyjna dodaje 5-10m do zasięgu, to grubo się pomyliłeś. Precka daje lepszą celność i stabilniejszy tor lotu kulki. Jak w prawdziwej broni długość lufy zwiększa celność, tak w ASG robią to precyzyjne.

Zgaduję że zaraz będzie gadka o tym czy dłuższa lufa doda parę metrów zasięgu :)) hehe

Zgaduję że zaraz będzie gadka o tym czy dłuższa lufa doda parę metrów zasięgu :icon_smile:) hehe

Mnie osobiście nie dodało za wiele. Owszem jest z 10fps więcej ale czy kulka leci o przynajmniej 5 m dalej? Ja nic takiego nie zauważyłem :).

Jeżeli wieżyć http://www.madbullai...rrel Report.pdf temu porównaniu,to madbull się nawet nadaje :icon_smile:.

Gdyby to jeszcze było napisane ludzkim językiem :icon_wink:

Jeszcze ze 3 miesiące temu promyk był do dostania w PL :icon_razz:

Aha combo zielona G&G/czarna Systema Energy + promyk w m4 coś tam zasięgu daje ;) (w porównaniu do tej samej gumki a półprecki deepfire)

Edited by Nooah

Gdyby to jeszcze było napisane ludzkim językiem :icon_wink:

Google translate i jechana.Ale szczerze jak chcesz coś konkretnego się dowiedzieć to wal na pw :icon_smile: Przetłumaczę ci^^

Mam 400zl na tuning zasięgu. Więc napiszcie co wymienić itd żeby zasięg się poprawił min 10m

Zacznijmy od tego co masz dokładnie za replikę,coś już zmienione?Ile fps? Jasnowidzami nie jesteśmy.

Kup gumkę g&g za 30 zł.

Sama lufa zasięgu ci nie da,co najwyżej skuteczny ci podskoczy.

Krótka piłka.

Opcja eko - gumka zielona g&g ~30zł

Opcja pro - Lufa guarder/systema + guma zielona g&g ~180zł

Opcja uber - pro promyk +gumka zielona g&g ~250zł

Opcja fucking tactical pro - Uszczelnienie gb,sp130/140,wzmocnione zębatki,tłok,bore up, promyk i zielona g&g. ~500zł

No i wiadomo do każdej opcji dolicz dobre kulki np g&g,king arms,madbull.

Edited by nicknitro

Mam 400zl na tuning zasięgu. Więc napiszcie co wymienić itd żeby zasięg się poprawił min 10m

Mnóstwo zależy od zestawu komora+gumka+lufa, tak więc wymiana komory na dobrą, markową komorę (king arms, prometheus, nowa komora G&P), do tego dobrze dobrana gumka (czarna systema) i odpowiedniej jakości lufa (prometheus w wersji full wypas) daje naprawdę niezłe rezultaty.

Jakim cudem tydzień temu założyłem temat jak zwiększyć zasięg repliki wszyscy pisali ze trzeba kopic lufę i gumkę Wiec Quchy powiedz mi jak po twojemu mam zwiększyć zasięg hmm ?

Tak jak już inni powiedzieli, na zasięg (nie na fps'y) wpływa dobra gumka hop-up, markowa lufa precyzyjna do celności i stabilnego toru lotu, a jeżeli zależy ci na zwiększeniu mocy repliki (wraz z zasięgiem) musiałbyś zrobić taki tuning, jaki proponuje nicknitro w cenie 500 zł.