bucz12 Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Witam potrzebuje lufy precyzyjnej do M4A1 367 mm albo 363 mm. I jakie lufy polecacie mam do wydania około 160zl. Ta lufa się nadaje http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_372&products_id=1929&name=MadBull_-_Lufa_Precyzyjna_6.03_Black_Python_-_363mm_-_M4,_M15 Quote Link to post Share on other sites
Rudy 97 Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Guarder/Systema Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 (edited) http://www.specshop....mm_-_M4,_SIG551 jeżeli znajdziesz dostępną oczywiście. Edited October 23, 2012 by Quchy Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Jeżeli wieżyć http://www.madbullairsoft.com/images/Advertising/MadBull%20Barrel%20Report.pdf temu porównaniu,to madbull się nawet nadaje :). Ale generalnie szukaj coś pokroju systema/guarder. Quote Link to post Share on other sites
bucz12 Posted October 24, 2012 Author Report Share Posted October 24, 2012 A guarder/systema da przynajmniej 5-10m więcej zasięgu ? Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Skoro myślałeś, że lufa precyzyjna dodaje 5-10m do zasięgu, to grubo się pomyliłeś. Precka daje lepszą celność i stabilniejszy tor lotu kulki. Jak w prawdziwej broni długość lufy zwiększa celność, tak w ASG robią to precyzyjne. Quote Link to post Share on other sites
dymek_nh Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Skoro myślałeś, że lufa precyzyjna dodaje 5-10m do zasięgu, to grubo się pomyliłeś. Precka daje lepszą celność i stabilniejszy tor lotu kulki. Jak w prawdziwej broni długość lufy zwiększa celność, tak w ASG robią to precyzyjne. Zgaduję że zaraz będzie gadka o tym czy dłuższa lufa doda parę metrów zasięgu :)) hehe Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Zgaduję że zaraz będzie gadka o tym czy dłuższa lufa doda parę metrów zasięgu :icon_smile:) hehe Mnie osobiście nie dodało za wiele. Owszem jest z 10fps więcej ale czy kulka leci o przynajmniej 5 m dalej? Ja nic takiego nie zauważyłem :). Quote Link to post Share on other sites
bucz12 Posted October 25, 2012 Author Report Share Posted October 25, 2012 Jakim cudem tydzień temu założyłem temat jak zwiększyć zasięg repliki wszyscy pisali ze trzeba kopic lufę i gumkę Wiec Quchy powiedz mi jak po twojemu mam zwiększyć zasięg hmm ? Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Duże znaczenie ma gumka hopup. Lufa precyzyjna z tym współgra. Jak chcesz widzieć różnice w zasięgu i jakości toru lotu kulki to polecam kupić gumkę zieloną g&g i lufę prometeusza ale ciężko ją dostać w Polsce. Quote Link to post Share on other sites
Nooah Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 (edited) Jeżeli wieżyć http://www.madbullai...rrel Report.pdf temu porównaniu,to madbull się nawet nadaje :icon_smile:. Gdyby to jeszcze było napisane ludzkim językiem :icon_wink: Jeszcze ze 3 miesiące temu promyk był do dostania w PL :icon_razz: Aha combo zielona G&G/czarna Systema Energy + promyk w m4 coś tam zasięgu daje ;) (w porównaniu do tej samej gumki a półprecki deepfire) Edited October 25, 2012 by Nooah Quote Link to post Share on other sites
bucz12 Posted October 25, 2012 Author Report Share Posted October 25, 2012 a jak jeszcze można zwiększyć zasięg repliki ? Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 a jak jeszcze można zwiększyć zasięg repliki ? Kulki dobrej jakości też coś od siebie dołożą do zasięgu. Quote Link to post Share on other sites
bucz12 Posted October 25, 2012 Author Report Share Posted October 25, 2012 Mam 400zl na tuning zasięgu. Więc napiszcie co wymienić itd żeby zasięg się poprawił min 10m Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 (edited) Gdyby to jeszcze było napisane ludzkim językiem :icon_wink: Google translate i jechana.Ale szczerze jak chcesz coś konkretnego się dowiedzieć to wal na pw :icon_smile: Przetłumaczę ci^^ Mam 400zl na tuning zasięgu. Więc napiszcie co wymienić itd żeby zasięg się poprawił min 10m Zacznijmy od tego co masz dokładnie za replikę,coś już zmienione?Ile fps? Jasnowidzami nie jesteśmy. Kup gumkę g&g za 30 zł. Sama lufa zasięgu ci nie da,co najwyżej skuteczny ci podskoczy. Krótka piłka. Opcja eko - gumka zielona g&g ~30zł Opcja pro - Lufa guarder/systema + guma zielona g&g ~180zł Opcja uber - pro promyk +gumka zielona g&g ~250zł Opcja fucking tactical pro - Uszczelnienie gb,sp130/140,wzmocnione zębatki,tłok,bore up, promyk i zielona g&g. ~500zł No i wiadomo do każdej opcji dolicz dobre kulki np g&g,king arms,madbull. Edited October 25, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Mam 400zl na tuning zasięgu. Więc napiszcie co wymienić itd żeby zasięg się poprawił min 10m Mnóstwo zależy od zestawu komora+gumka+lufa, tak więc wymiana komory na dobrą, markową komorę (king arms, prometheus, nowa komora G&P), do tego dobrze dobrana gumka (czarna systema) i odpowiedniej jakości lufa (prometheus w wersji full wypas) daje naprawdę niezłe rezultaty. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Jakim cudem tydzień temu założyłem temat jak zwiększyć zasięg repliki wszyscy pisali ze trzeba kopic lufę i gumkę Wiec Quchy powiedz mi jak po twojemu mam zwiększyć zasięg hmm ? Tak jak już inni powiedzieli, na zasięg (nie na fps'y) wpływa dobra gumka hop-up, markowa lufa precyzyjna do celności i stabilnego toru lotu, a jeżeli zależy ci na zwiększeniu mocy repliki (wraz z zasięgiem) musiałbyś zrobić taki tuning, jaki proponuje nicknitro w cenie 500 zł. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Największy wpływ na zasięg ma kombinacja komora+gumka, vide repliki Tokyo Marui i ich magiczny hopup. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts