Tomekwro Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Witam, pytanie do was z ciekawości się pytam :D Czy kulki biodegradowalne w zimę rozkładają się dłużej? (Chodzi mi o to, że wtedy kulki lądują na śniegu, i czy to czegoś nie zmienia) I drugie pytanie też z ciekawości - ile rozkłada się zwykła kulka w ZIEMI (bez śniegu) (o ile się rozkłada ._.) a ile kulka biodegradowalna? Z ciekawości pytam :) Nie mogłem znaleźc takiego tematu o kulkach w zimę. Dziękuję za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Kulki zwyczajne - do kilkuset lat. Kulki bio - nie wiem, obstawiam że max kilka lat. Są robione z innego materiału, zazwyczaj z żywic. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Znajomy wyrzucił kilkanaście kulek na ziemię (zwykły trawnik pod domem) i przykrył wiaderkiem - po miesiącu nie było kulek. Nie psy, koty i inne zwierzątka nie zaglądały pod wiaderko. Quote Link to post Share on other sites
Tomekwro Posted November 2, 2012 Author Report Share Posted November 2, 2012 Hmm, no dobra, a próbował ktoś co się stanie z BIO na śniegu :D Strasznie mnie to ciekawi, raczej sam spróbuję, jeśli nikt nie próbował :) Quote Link to post Share on other sites
xazax Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 http://gadzetomania.pl/2012/02/06/ewolucja-nas-dogania-odkryto-grzyby-ktore-zywia-sie-plastikiem Sam słyszałem o paru gatunkach ;) Quote Link to post Share on other sites
Tomekwro Posted November 3, 2012 Author Report Share Posted November 3, 2012 Ja słyszałem o małych robaczkach które w jedzą plastik polsce :) Ale nie wiem, jak się nazywają ale gdzieś czytałem o tym Quote Link to post Share on other sites
Legion665 Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Jak kupiłem partię Bio Pestek w Capri to na opakowaniu było napisane, że całkowity rozkład tej amunicji wynosi 14-16 miesięcy, chyba zależy wszystko jakich komponentów użyto do ich produkcji skoro piszecie, że już po miesiącu niektóre znikały. Quote Link to post Share on other sites
lisek9811 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Biovalki rozkładają się na śniegu(garść kulek na śniegu pod domem) ok 3,5mies(mniej więcej tyle bo tyle był śnieg) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts