korpus Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Witam! Przyszedł czas aby kupić pierwszą "dobrą" ładowarkę. Mam parę pytań. Czy dobra będzie ładowarka Power Bean Captain, która ładuje stałym prądem 1,5 A, czy lepiej kupić Majora w którym wszystko można sobie ustawić? Interesują mnie ładowarki: Power Bean Major, Captain i Redox Alpha v.2. Która z nich jest najlepsza? A może jakąś całkiem inną? Czekam na propozycję. Cena nie powinna przekraczać 130-140 zł. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Na tą chwilę PB Major to te same bebechy co Imax B6, a Redox Alpha to odpowiednik Turnigy Accucel, generalnie jedna półka. Żadna z nich szału nie robi, a ktoś, kto mocno siedzi w tematach baterii doradzi Ci zakup czegoś lepszej klasy, za niestety większe pieniądze. Przy Twoich funduszach rozważałbym Imaxa/Turnigy. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Miałem Imaxa,miałem podróbę Imaxa,mam redoxa alpha 2 i każdą z nich polecam.Każda równie dobrze działa,ładuje,balansuje.Funkcje mają te same. Quote Link to post Share on other sites
korpus Posted November 9, 2012 Author Report Share Posted November 9, 2012 A co z tym Captainem od Power Beana? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Współlokator taką bodajże ma(Dostał ją kiedyś w promocji do pakietu).Działała dobrze,nawet jako tako balansowała ogniwa,dopóki nie dałem mu zajechanego pakietu do naładowania.Ładowarka się mocno nagrzała i od tamtego momentu jest trupem. Quote Link to post Share on other sites
korpus Posted November 9, 2012 Author Report Share Posted November 9, 2012 Aha, no to raczej odpada. Zniknął ze sklepów MAJOR ;/ A co powiecie o tym: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4679 Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Nie zniknął http://azteko.pl/powerbean-ladowarka-baterii-major-nimh-nicd-lipo-liion-p-5103.html Quote Link to post Share on other sites
korpus Posted November 9, 2012 Author Report Share Posted November 9, 2012 Znalazłem go również na capriasg i chyba go zamówię. Dziękuję wszystkim, którzy poświęcili swój czas. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts