m3dykk1 Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Witam, pytanie kieruje głównie do posiadaczy tej repliki.A mianowicie ostatnio na impreze wyleciał mi ten zaczep i chciałbym sie spytać czy jest możliwe jakieś mocowanie i sposób na to ?Czy wam też to wylatuję ? http://ifotos.pl/zobacz/DYT-CM041_xnnnean.jpg/ Na gwarancję tego nie oddam ,bo to się nie urwało tylko to wylatuję i nie mam zamiaru za każdym razem tego wtykać jak założe pas taktyczny... Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted November 15, 2012 Author Report Share Posted November 15, 2012 I drugie Pytanie sorki ,że pod postem jest wogóle możliwość dokręcenia kolby ,żeby nie było luzów? bo nie widzę ,żadnych śrub.. a kolba chodzi na szynach. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Jesteś pewien, że dobrze wkładasz ten element? Jeśli te krótkie nóżki skierujesz w złą stronę to będzie wypadać, u mnie tak było, dopiero przy poprawnym zamontowaniu zaczep trzyma się dobrze. Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted November 15, 2012 Author Report Share Posted November 15, 2012 A w którą stronę wkładasz te dzubki dwa ? w stronę lufy czy w stronę kolby? Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Od dawna nie mam Cm.041 więc nie mogę CI powiedzieć, musisz pokombinować ;) Pamiętam jedynie, że jak łatwo się to montuje to znaczy, że jest źle, jak wchodziło ciężko i musiałem się pomęczyć to było ok :) Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted November 15, 2012 Author Report Share Posted November 15, 2012 Aha.. czyli nie w tą stronę :P ... a w tą drugą to bardzo ciężko ;D Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Daj znacz czy pomogło jak skończysz ;) Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted November 16, 2012 Author Report Share Posted November 16, 2012 No włożyłem w tą stronę narazie się trzyma ale mi się wydaje jak w tą drugą strone mocniej przycisne to może wylecieć ale nie wiem.. Musiałem to z kumplem włożyć bo nie chciało wejść za cholere :P Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Czyli powinno być ok, sam się tak męczyłem, że już miałem brata wołać ale znalazłem sposób ;P Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted November 16, 2012 Author Report Share Posted November 16, 2012 HaHa ... :P ja sam nie dałem rady.. za słaby jestem ! ;P ,ale dzięki za pomoc ! ;) Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Jak tak czytałem Wasze posty to odniosłem wrażenie, że na siłę wciskacie uchwyt przy prowadnicy założonej na body MP5-ki... :P, więc spróbuję rozwiać wszelkie wątpliwości: Uchwyt w CM.041J trzeba tymi "krótkimi nóżkami" w stronę kolby włożyć. I jakby coś to najpierw musisz trochę do tyłu odsunąć ten element, na którym jest prowadnica kolby i dopiero wtedy włożyć uchwyt. I na koniec docisnąć do korpusu i oczywiście zablokować pinem. U mnie to wchodzi bezproblemowo i trzyma mocno. I nie trzeba się siłować, ani prosić innych osób o pomoc. :D Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 Nie ważny temat :P zgubiłem dzisiaj w boju ten uchwyt wyleciał i zginoł... Jestem zły ,ale nie będę miał problemu.. A takie pytanie czy wasze repliki strzelały słabiej na standardowej bateri? bo jak włożyłem baterie firefoxa 8.4 taka sama jak sandardowa... to jest różnica duża w szybkostrzelnośći... Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Nie ważny temat :icon_razz: zgubiłem dzisiaj w boju ten uchwyt wyleciał i zginoł... Jestem zły ,ale nie będę miał problemu.. A takie pytanie czy wasze repliki strzelały słabiej na standardowej bateri? bo jak włożyłem baterie firefoxa 8.4 taka sama jak sandardowa... to jest różnica duża w szybkostrzelnośći... Bo to firefox, z nimi jest straszna loteria ;P BEDA, o to mniej więcej mi chodziło ale nie pamiętałem, w którą stronę skierować te nóżki :P W każdym razie gdy ja wciskałem je prawidłowo to wchodziły baardzo ciężko :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts