Korkoran Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Witam, Po pewnym czasie użytkowania repliki coś zaczęło się dziać z gumką hop-up. Postanowiłem to sprawdzić, lecz za nic nie mogę wyjąć lufy wewnętrznej. Jest to precka, a więc średnica może być trochę większa niż standardowej, lecz wcześniej nie miałem tak dużych problemów z wydostaniem jej. Komorę hop-up mam plastikową, a więc nie chce za bardzo na nią naciskać. Spotkał się już ktoś może z czymś takim? Myślę, że to jakiś brud albo coś w tym stylu, ale kompletnie nie wiem co z tym zrobić. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Ale lufa wewnętrzna utkneła w komorze hop up czy utkneła w lufie zewnętrznej? Jeżeli pierwsze: lufę wewnętrzna złap w kombinerki tam gdzie są na okrągłe przedmioty. Komorę złap drugimi kombinerkami i delikatnie obracając zsuwaj ją. Musi zejść. Jeżeli drugie: w lufę zewnętrzną od strony tłumika, włóz pręt stalowy krótki lub wiertło 8mm (płaskim końcem do lufy) i walnij kilka razy młotkiem. Między pręt/wiertło a lufę możesz podłożyć coś w miarę miękkiego np. szmatkę lub watę albo kołeczek drewniany aby nie uszkodzić korony lufy wewnętrznej. Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted November 22, 2012 Author Report Share Posted November 22, 2012 Chodziło mi o utknięcie lufy w lufie zewnętrznej. Twój sposób okazał się w pełni rozwiązujący problem - trzeba było tylko uważać, żeby lufy nie zniszczyć, ale ogólnie chyba i tak nie było innego wyjścia ;p. Nie ma chyba sensu zakładać kolejnego tematu zaraz nad tym, a więc spytam się tutaj - Bywa czasem tak, że na semi replika potrafi oddać dwa strzał zaraz po sobie. Dzieje się tak mniej więcej co 20. strzał. Mam LiPo 11.1v 2000Mah, sprężynę M130, bore-up Guardera, silnik długi GFC, zębatki stock. Nic z układu selektora nie ruszałem, a więc nie mam pojęcia czym to może być spowodowane... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts