Potfurr Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 (edited) Witam Polutowałem sobie mosfet wg schematu: Chyba wszystko dobrze podłączyłem ale problem jest następujący na semi strzela normalnie nic się nie grzeje a jak przełączę na auto tranzystor grzeje się niesamowicie, silnik ma strasznie małe obroty że nie jest nawet w stanie uciągnąć sprężyny... Co może być powodem? Zmierzyłem napięcie na semi przy silniku odpowiada ono baterii a na auto spada do około 1,5V zastosowałlem rezystory takie jak na schemacie a tranzystor IRF 3205 Edited November 21, 2012 by Potfurr Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Płytka selektora jest ok? Próbowałeś odpalić układ poza repliką? Wygląda trochę jak zwarcie na auto, może do body Ci gdzieś przebija? Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted November 21, 2012 Author Report Share Posted November 21, 2012 Miałeś racje było przebicie i robiło się zwarcie w gb... już się bałem że coś źle polutowałem. Dzięki za pomoc temat do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Napisz ile cię wyniosła robota funduszy i czasu : ) Zawsze to jakaś reklama do nieprzepłacania za gotowe! Quote Link to post Share on other sites
cube Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 No a ile może wynieść? Ok. 10zł za tranzystor, po 10gr. za rezystor w detalu, kable mogą być w różnych cenach, wedle uznania. Tu nawet nie ma liczenia za bardzo... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts