lordmatiz Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Witam. Posiadam aktualnie baterię LiPo 2200 mAh i strzelając ogniem pojedynczym zauważyłem, że strasznie mi szybko zjadło cały zapas prądu ~2 godziny i było po grze. Po powrocie z 11.1V było 8,5V, więc rozładowało się doszczętnie. Mam następujące pytanie do szerokiego grona ekspertów. Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje sposób z wykorzystaniem którego replika stanie się mniej prądożerna? Mam zainstalowane niskooporowe kable, więc to raczej nie wina okablowania. Czy mosfet coś zmieni? Drugie moje pytanie, jeśli moge tu podpiąc, to: Jaka jest różnica między poszczególnymi typami baterii? Mam tu namyśli baterie o identycznych lub prawie identycznych parametrach (pojemność, wydajność, napięcie). Różnią się tylko ceną, czy może różnice są bardziej widoczne w użytkowaniu? Z góry dzięki za odpowiedzi! Link to post Share on other sites
xazax Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Zobacz styki, mogły Ci się przypalić - zwiększa się opór i pobór prądu. Mosfet temu przeciwdziała i zmniejsza straty prądowe wynikające z kontaktu blaszek. Link to post Share on other sites
Recommended Posts