Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Steyr AUG A2 JG Precka Kolimator

Recommended Posts

Jestem zielony w te sprawy i zaczynam przygodę z ASG.

Mam pytanie w sprawie precki. Chciałem kupić trochę dłuższą lufę i wrzucić tłumik, ale nie mam pojęcia jaką wybrać. Nie wiem jakie pasują do tego AUG'a. Proszę o pomoc.

Drugą sprawą jest kolimator. Jaki by fajnie wyglądał na tym gunie? Jestem bardziej zainteresowany kolimatorami zamkniętymi (ACOG). Widziałem na tej replice kolimator Walther Top Point III, całkiem fajnie wyglądał ale może macie inne pomysły. Z góry dziękuję:)

Edited by GOGI123

Ten AUG ma lufę 509mm, nie potrzebujesz dłuższej! Mógłbyś nawet doznać spadku osiągów zamiast ich poprawy. Poza tym stracisz to co zyskałeś dzięki układowi bullpup, czyli zwiększoną manewrowalność. Jak już bardzo chcesz tłumik ze względów estetycznych to weź jakiś krótki a lufę zostaw albo wymień na precyzyjną o takiej samej długości.

Mam AUGa i w rzeczy samej to co jest (509 mm) w zupełności wystarcza.

Ja biegam z doczepioną lunetą 3-12x50 :)

Nie wiem jak Ty, ale mnie osobiście ACOGi nie bardzo pasują - nie dają spektakularnego przybliżenia, a kupę świata przysłaniają. Przyjemnie gra się ze zwykłym otwartym kolimatorem, choć jeśli kupisz z niższej półki (alledrogo - 20zł) to licz się z tym, że z czasem odmówi posłuszeństwa.