Revans Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 (edited) Witam, mam nadzieję iż to dobry dział, jeżeli nie to prosiłbym administrację lub moderatorów o przeniesienie go do odpowiedniego (pierwszy raz zakładam nowy temat na forum). Ale przechodząc do meritum sprawy: Posiadam w/w pistolet, przez dłuższy czas (za wyjątkiem uszkodzonej stopki chwytu pistoletowego) służył mi bardzo dobrze. Co prawda wcześniej musiałem w nim delikatnie zmodyfikować magazynek, czyli, rozkręcić go i dodać waty za sprężynki trzymające kulki, w ten sposób samoczynnie przestały z niego wyskakiwać. A jeszcze 2 lata wcześniej miałem drobny problem z selektorem, ponieważ nie włączał się tryb auto, ale po lekki podregulowaniu mechanizmu problem zniknął. Obecnie niestety po włożeniu magazynka pistolet nie strzela, kulki zatrzymują się w środku i czasami wylecą (choć może lepiej polecą wturlają się, bo lot na 10 cm to raczej oszałamiająca odległość nie jest) 2,3,4 naraz. Kiedy wystąpił ten problem rozebrałem pistolet na części, sprawdziłem wszystkie elementy, głównie gumkę Hop-Up, ale niestety problemu nadal nie rozwiązałem. Czy ma ktoś z was pomysł co zrobić lub może ktoś spotkał się z podobnym problemem i ma jego rozwiązanie? Zapomniałem jeszcze dodać że jest to replika AEG. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Revans P.S. Jeśli ktoś posiada magazynek do tego pistoletu, szynę dolną, lub co najważniejsze stopkę do niego, to proszę o kontakt. Edited December 9, 2012 by Revans Quote Link to post Share on other sites
Revans Posted December 9, 2012 Author Report Share Posted December 9, 2012 Dla osób które nie kojarzą repliki, proszę co prawda nie w tym sklepie była kupowana, ale replika ta sama: http://www.gunsport.pl/product-pol-24-Pistolet-USP-M81-.html Quote Link to post Share on other sites
telep2 Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Problem z GB? Quote Link to post Share on other sites
Revans Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 Raczej nie, sprawdzałem go, prawdopodobnie sprawny (ogólnie, sprężyna i wszystkie jego elementy działają tak jak powinny). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts