Liderty Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 (edited) Witajcie! Postanowiłem napisać na forum z prośbą o pomoc. Otóż mam dość starą już M'kę od Classic Army w dużym stopniu zmodyfikowaną, głównie we wewnętrzu GB. Sprawa jest taka że kupiłem ostatnio z Taiwan'a okablowanie niskooporowe. Po złożeniu broni w całość i próbie podpięcia baterii pojawił się mały kłopot, otóż jak tylko podepnę baterię zaczyna strzelać full-auto jak oszalały. Selektor ognia nie działaja. Rozkładałem dwa razy i dwa razy złożyłem i nadal to samo... Nie mam pojęcia co poszło nie tak. Dodam tylko że GB to standardowa jednoczęściowa wersja V2, w razie gdyby potrzebne były jakieś jeszcze informacje proszę dać mi znać. Edited December 13, 2012 by Liderty Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Zobacz czy sprężynka z kostki stykowej się nie zsuneła. Jeśli nie to gdzieś masz zwarcie. Quote Link to post Share on other sites
Liderty Posted December 15, 2012 Author Report Share Posted December 15, 2012 Problem zażegnany, ale do takiego stopnia że teraz zupełnie nic nie działa... Tak jakby przez obwód wcale nie płyną prąd. Bateria i silnik działają bo sprawdzałem na drugim GB. Wszystko wygląda na dobrze podłączone, mimo to nie daje znaku życia po próbie włączenia samego silnika podłączonego do GB. Rozkładałem znów parę razy ale nie mam pomysłu co jest nie tak... Metoda prób i błędów się nie sprawdziła więc może macie jakieś sugestie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Proponuję wysłać do kogoś, kto to naprawi :) Samemu stracisz sporo nerwów. A kable sprzedawane w sklepach asg jako niskooporowe są beznadziejnej jakości. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Na moje oko któryś jest przerwany w środku. Spróbuj nimi poruszać, podociskać może coś zdziałasz. Quote Link to post Share on other sites
Liderty Posted December 15, 2012 Author Report Share Posted December 15, 2012 (edited) Postanowiłem rozłożyć na drobne kawałeczki całe okablowanie no i chyba znalazłem przyczynę braku reakcji, niestety nie znam się na elektryce itp. i nie wiem czy coś takiego może być winne ale... spójrzcie i doradzajcie... Edited December 15, 2012 by Liderty Quote Link to post Share on other sites
Liderty Posted December 15, 2012 Author Report Share Posted December 15, 2012 Wiem już co było przyczyną... Styki przy płytce selektora ognia, mam nadzieję że odpowiednie ich wygięcie i w końcu będzie wszystko w porządku! Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Wyczyść, papierem ściernym/ zmień. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts